Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
9. 5. 2014,
11.09

Osveženo pred

8 let, 3 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Petek, 9. 5. 2014, 11.09

8 let, 3 mesece

"Iz tekme se moramo nekaj naučiti in se na prihodnji pokazati v boljši luči"

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 1
Kralji so na domačem terenu doživeli prvi poraz v seriji, Anaheim pa je po zmagi 3:2 malce lažje zadihal. Mike Richards s predstavo upa, da se bodo na prihodnji tekmi pokazali v boljši luči.

Domača dvorana v seriji med kalifornijskima nasprotnikoma vsaj za zdaj ni predstavljala prednosti. Anaheim je izgubil prvi dve tekmi v svojem domovanju, Kralji pa so na prvi tekmi v Staples Centru prav tako ostali brez zmage, s katero bi si že lahko priigrali zaključni plošček. "Ne bi rekel, da domač teren ni pomemben. Igrali smo dobro. Lahko bi zmagali, a tudi Anaheim bi lahko zmagal na prejšnji tekmi. Gre za dve zelo izenačeni ekipi, zato gre vedno na tesno," je po porazu razmišljal trener Los Angelesa Darryl Sutter.

Po njegovem mnenju se je tekma preobrnila tik pred drugim zadetkom Račkov. Nick Bonino je sedem sekund pred iztekom kazni gostiteljev izkoristil zmedo Slave Vojnova in Anžeta Kopitarja, speljal plošček, zdrvel proti golu, podal na desno stran do "osamelega" 43-letnega veterana Teemuja Selänneja, ta pa je zvišal na 2:1.

Sutter pred naslednjo tekmo, ki bo v nedeljo ob 3.30 po slovenskem času, še opozarja: "Anaheim je ekipa, ki dosega veliko zadetkov. Če bomo dopuščali, da bodo prihajali do lahkih strelov na naša vrata, nas bodo premagali, kot so nas tokrat." Mike Richards, ki je pol minute pred koncem obračuna znižal na 2:3 in ohranil nekaj upov na izenačenje, do katerega na koncu ni prišlo, pa pravi: "Nismo prikazali naše najboljše igre in nismo vložili dovolj truda za zmago. Podaje niso bile dovolj natančne, oni so izkoristili dve igri z igralcem več … a to je ena tekma, iz katere se moramo nekaj naučiti in se na prihodnji pokazati v boljši luči ter jih spraviti v neugoden položaj."

"Imamo velik značaj, ki nas žene naprej"

Anaheim se veseli znižanja serije na 1:2 v zmagah, a nekaj grenkobe in odprtih vprašanj je pustila poškodba desne noge vratarja Frederika Andersena. Štiriindvajsetletnega Danca je sredi zadnje tretjine med vratnicama zamenjal Jonas Hiller, ki ga strateg Bruce Boudreau za razliko od prvih dveh tekem ni poslal v boj že od samega začetka. "Pogledal sem statistiko Freddieja (dve zmagi, nič porazov pred četrtkovo tekmo) in Hillerja (nič zmag, sedem porazov pred četrtkovo tekmo) v Staples centru in se odločil za vratarja, ki se je tu bolje znašel," je odločitev o menjavi vratarja obrazložil trener Anaheima, ki takoj po srečanju še ni vedel, kako resni sta poškodbi Andersena in Matta Beleskeyja, ki jo je prav tako skupil.

Kljub nekaterim neznankam, kdo bo lahko igral v nedeljo, strelec prvega zadetka gostov Corey Perry verjame v svoje soigralce: "Odličen občutek. Proti tem fantom je res težko zadeti. Še naprej se bomo trudili, saj smo ekipa, ki nikoli ne odneha. Imamo velik značaj in globino, ki nas ženeta naprej." Čigava zmagovalna miselnost bo obrodila sadove na prihodnji tekmi, bo znano v nedeljskih jutranjih urah – četrti obračun konferenčnega polfinala se bo začel ob 3.30 po slovenskem času.

Ne spreglejte