Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
25. 1. 2013,
12.04

Osveženo pred

8 let, 3 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Petek, 25. 1. 2013, 12.04

8 let, 3 mesece

Igrati svojo igro, ki jim bo prinesla prvo zmago

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue Green 4
Tivoli bodo po desetih dneh spet obiskali hokejisti Salzburga, ki jih Ljubljančani na štirih obračunih v letošnji sezoni niso uspeli premagati.

Drugi del EBEL se nadaljuje s polno hitrostjo, tokrat bodo "zmaji" palice prekrižali z neugodnimi tekmeci iz Mozartovega mesta, proti katerim v letošnji sezoni še ne poznajo zmage. Natanko pred desetimi dnevi, ko se je zaključeval redni del, so Salzburžani napolnili mrežo Matica Boha in Olimpiji zadali poraz z 1:5. Obe ekipi si končnice v prvem delu nista priigrali, zato bi bili novi točki na računu še kako dobrodošli pri obeh nasprotnikih. Ljubljanski strateg Bojan Zajc je že pred začetkom lova na dve mesti, ki še vodita v končnico, za uradno stran lige dejal, da je čas, da pokažejo najboljšo igro, ki so je sposobni: "Potrebujemo najboljše igre, potrebujemo točke, ki nas bi ohranile v igri. V boju za končnico moramo biti disciplinirani v obrambi, moramo zadevati in nenazadnje moramo dati 100 odstotkov od sebe."

Na zadnji tekmi na Madžarskem so Ljubljančani, ki se jim je po treh tekmah odsotnosti pridružil Jerry Kuhn, končali niz štirih zaporednih porazov in obogatili zbir pomembnih točk Eden izmed treh ljubljanskih strelcev zadetkov s torkove tekme v Szekesfehervarju Chris D'Alvise se zaveda, da imajo vse ekipe v ''spodnjem domu'' enak cilj: ""Prav vsa moštva si želijo ujeti eno od dveh zadnjih mest za končnico. Mi se osredotočamo na vsako tekmo posebej, na koncu bomo videli, ali bo to dovolj." Kljub zmagi v prejšnjem krogu, ki bi zeleno-belim lahko dala nekaj samozavesti, ostaja 26-letni Kanadčan pred obračunom z "rdečimi biki" previden: "Salzburg ima eno najboljših ekip v ligi, a mi si želimo razviti svoj sistem igre in upajmo, da nam bo prinesel prvo zmago proti njim."

Od zadnje zmage Olimpije proti Salzburgu je preteklo že skoraj leto dni, saj so ''zmaji'' na medsebojnih obračunih na zadnje slavili 29. januarja lani. Priložnost za prekinitev negativnega niza proti Salzburžanom bodo Ljubljančani imeli drevi ob 19.15.

Ne spreglejte