Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
4. 10. 2016,
11.42

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,50

Natisni članek

Gašper Krošelj risi slovenska hokejska reprezentanca hokej

Torek, 4. 10. 2016, 11.42

6 let, 6 mesecev

V iskanju novega kluba

Gašper Krošelj še čaka na delodajalca: Nekaj bremena zagotovo je

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,50
Gašper Krošelj | Foto Vid Ponikvar

Foto: Vid Ponikvar

Hokejski vratar Gašper Krošelj je na zadnjih dveh reprezentančnih akcijah, svetovnem prvenstvu in olimpijskih kvalifikacijah, prispeval levji delež k slovenskemu uspehu. Klubskih se še ne more veseliti, saj delodajalca še nima. Upa pa na čimprejšnjo razjasnitev klubske prihodnosti.

Slovenska hokejska reprezentanca je točno pred mesecem dni v beloruski prestolnici spisala novo pozitivno poglavje in se še drugič zapored uvrstila na olimpijske igre. Čeprav so si risi Pjongčang med drugim priborili z močnim ekipnih duhom, ki izbrano vrsto krasi že več let, po uspehu nismo mogli mimo vratarja Gašperja Krošlja. Ljubljančan si je z odličnimi reprezentančnimi predstavami v zadnjem času izboril številko ena med vratarji.

Lani je zaklepal vrata Medveščaka, kje jih bo v prihodnje, še ne ve, a upa, da se klubski položaj kmalu uredi. | Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida Lani je zaklepal vrata Medveščaka, kje jih bo v prihodnje, še ne ve, a upa, da se klubski položaj kmalu uredi. Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida Po prihodu iz Minska, ko je bil med najbolj obleganimi pred diktafoni in televizijskimi kamerami, je z nasmeškom dal vedeti, da bi mu olimpijske kvalifikacije že kaj kmalu lahko odprle vrata novega kluba. "Nekaj ponudb je že prišlo. Lahko bi se odločil že ta teden," je 29-letnik, na katerega KHL-ovec Medveščak v tej sezoni ne računa več, dejal ob vrnitvi v domovino.

Nič še ni odločenega

Slab mesec pozneje je še brez kluba. "Še vedno sem v Sloveniji in čakam. Na žalost," nam je v ponedeljek, ko smo preverili, ali se je stanje kaj spremenilo, dejal Krošelj in dodal: "Po Minsku se je zame res zanimalo več klubov, ampak smo raje čakali na še kakšno ponudbo, tako da se za zdaj še nič ni izšlo."

Kot pravi, je bila v igri Nemčija, zdaj pa še ni odpisal Kontinentalne hokejske lige, v kateri je lani branil pri Medveščaku, ter elitne finske in švedske lige. Zanimanje po njegovih besedah sega tudi onkraj Atlantika.

Se bo kdo poškodoval, bodo koga "odstrelili"?

Čeprav so njegove zadnje reprezentančne predstave navdušile nekatere klube, se zaveda, da je iskanje kluba oktobra, ko so moštva večinoma že izoblikovana, izjemno zahtevno delo.

"Največja težava je prav to, da so klubi polni. Zdaj gledamo, ali se bo kakšno mesto odprlo zaradi poškodbe ali pa da kakšen vratar ob izteku pogodbe za 'try-out' ne bo upravičil zaupanja," pravi naš sogovornik, ki ga še najbolj vleče na sever: "Še najraje bi poskusil finsko elitno ligo. Je odlična, vratarji so dobri. Ne bi se je branil." Prvo člansko reprezentančno priložnost na velikih tekmovanjih je dobil lani maja na tekmi s Finsko. Prav tja ga vleče ob misli na novo klubsko okolje. | Foto: Vid Ponikvar Prvo člansko reprezentančno priložnost na velikih tekmovanjih je dobil lani maja na tekmi s Finsko. Prav tja ga vleče ob misli na novo klubsko okolje. Foto: Vid Ponikvar

Ni si želel predolgega premora, a se je zgodilo prav to

Medtem ko velika večina njegovih reprezentančnih kolegov drsa v klubih, sam trenira v Zalogu z nekdanjim vratarjem Petrom Škrabljem. Koliko ga teži to, da oktobra še nima kluba?

"Včasih je dobro počakati," o tem, da je raje čakal kot vzel ponujeno priložnost, pravi Krošelj. | Foto: Žiga Zupan/Sportida "Včasih je dobro počakati," o tem, da je raje čakal kot vzel ponujeno priložnost, pravi Krošelj. Foto: Žiga Zupan/Sportida

"Nekaj bremena zagotovo je. Pred olimpijskimi kvalifikacijami me sploh ni toliko morilo. Bil sem na ledu s fanti, igral sem na tekmah in upal, da bom čim prej dobil klub. Kluba nisem hotel iskati tako dolgo, a na koncu se je zgodilo točno to. Manjka mi tekmovalni ritem, ampak mislim, da sem pripravljen," odgovarja Krošelj, ki je ob iskanju novega kluba v obzir vzel tudi življenje po karieri.

Obžaluje, da ni sprejel katere od ponudb? "Lahko bi izbral Nemčijo, a sem raje počakal. Včasih je dobro počakati. Tudi nekateri dobri igralci zdaj še nimajo kluba in čakajo na pravo priložnost. Upam, da jo bom jaz kmalu dobil."

 

Ne spreglejte