Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
18. 10. 2012,
18.29

Osveženo pred

7 let, 12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Četrtek, 18. 10. 2012, 18.29

7 let, 12 mesecev

Edo Hafner: Tekme s Slavijo se odločajo v zadnjih trenutkih

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Za Triglavani je prvi del lige INL, v katerem so spoznali vse ekipe. V soboto jih čaka Slavija. Trener Edo Hafner pričakuje napeto tekmo, ki bi zmagovalca lahko dala tik pred piskom zadnje sirene.

Ekipe v Mednarodni ligi (INL) so opravile s prvim delom tekem, v katerem so spoznale vse nasprotnike. Sedaj je na sporedu drugo poglavje, "začetnega otipavanja" ne bo več, boj za polfinalno vstopnico je povsem odprt. Hokejisti Triglava so na petih tekmah vknjižili dve zmagi in tri poraze ter tako trenutno zasedajo četrto mesto. Trener kranjske ekipe Edo Hafner je z izkupičkom polovično zadovoljen: "Začeli smo dobro, z zmago proti Slaviji, nato pa doma zasluženo izgubili s Feldkirchom. Na mini turneji v Avstriji smo uspeli premagati Bregenzerwald, a sledil je nesrečen poraz proti Zell am See-ju, proti kateremu smo odigrali najboljšo tekmo prvega dela. Najbolj pa bode v oči zadnja tekma z Lustenauom, ko nismo mogli zadeti, saj je gostujoči vratar branil na res visokem nivoju. Če bi to tekmo zmagali, bi bili tretji, kamor trenutno tudi sodimo," je izkušnjo prvega dela opisal Hafner.

Strateg Triglava se zaveda, da ekipa še ni pokazala vsega: "Rezerve imamo predvsem v igri z igralcem več. Pomembna pa je tudi agresivnost pred golom, moramo biti bolj agresivni. Sedaj smo imeli dva tedna počitka in smo dobro trenirali, a trening je ena, tekma pa povsem druga stvar."

Bodo o sobotnem zmagovalcu spet odločale zadnje minute?

V soboto jih čaka slovenski "derbi" v ligi INL, ponovno se bodo srečali s Slavijo, ki so jo na prvi tekmi doma premagali s 5:3. A Hafner opozarja, da favorita pred tekmo z ljubljanskim moštvom ni: "Slavijo poznamo že iz prejšnjih let. Te tekme so bile vedno negotove vse do konca. Malokdaj se je zgodilo, da je ekipa 'zmagala' preden so nastopile zadnje minute, tako da so nas te že večkrat drago stale, nekajkrat pa smo tudi mi zmagali," še pravi 57-letni trener, ki podoben razplet pričakuje v soboto. Navdušuje ga zagnanostjo svojih varovancev, ki jim bo na prihajajočih tekmah prišla še kako prav. "Z vključevanjem mladih igralcev v igro delamo za naprej, za prihodnost. Imamo štiri peterke, ki so selo zagnane, treniramo redno, snemamo tekme, tako da se gremo res pravi hokej. Upam, da bomo ostali v tej sestavi in da nam uspe še kaj narediti," o elanu ekipe, ki bo vsekakor pomemben na poti do izpolnitve cilja, uvrstitev v polfinale lige INL, razmišlja Hafner.

Ne spreglejte