Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
7. 6. 2013,
11.09

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Los Angeles Kings Chicago Blackhawks Anže Kopitar Anže Kopitar Darryl Sutter Drew Doughty Dustin Brown

Petek, 7. 6. 2013, 11.09

8 let

Doughty: Če želiš zmagati, takšnih napak ne smeš dopuščati

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Hokejisti Chicaga so prekinili zmagovito serijo Kraljev pred domačim občinstvom in si priigrali končni plošček za veliki finale, ki ga lahko izkoristijo že v soboto.

Namesto da bi serijo izenačili in šli mirno v peto tekmo, ki se bo v soboto odvila na domačem terenu Blackhawks, Kraljem voda pošteno teče v grlo. V Staples Centru so aktualni prvaki dvakrat vodili, a zaradi lastnih napak Chicagu dopustili, da je dvakrat izenačil in na koncu prekinili serijo 15 zaporednih zmag Kopitarjevega moštva pred domačim občinstvom. Ničkolikokrat so po prvih treh tekmah drug za drugim ponavljali, kako pomembno bo dobro "stati" v nevtralni tretjini in preprečevati hitre prehode Chicaga iz obrambne v napadalno tretjino, a na koncu so jih pokopale prav napake, na katere so tolikokrat opozarjali. Ne le hitri prehodi hokejistov iz vetrovnega mesta, pač pa tudi menjave gostiteljev ob najmanj primernem trenutku (predvsem ob zmagovitem zadetku Mariana Hosse), so odnesle pomembno zmago. "Izguba ploščka v nevtralni tretjini nas je tokrat stala dveh zadetkov. Prav zaradi stvari, na katere nas je Darryl (Sutter, op. a.) vedno opozarjal, smo izgubili. Če želiš zmagati, tega pač ne smeš dopustiti," je bil nejevoljen Drew Doughty, s katerim se je strinjal soigralec Rob Scuderi: "Gre za neverjetno spretno ekipo, česar smo se zavedali že pred začetkom serije. Ko izgubiš plošček na modri liniji, je velika možnost, da bo Chicago tvojo napako spremenil v zadetek, kar se je tudi zgodilo. Upamo, da smo se vsi nekaj naučili iz te lekcije in da bomo na prihodnji tekmi mi zmagovalci."

Trener Darryl Sutter pa je po tekmi vzrok za poraz videl v tem, da je Chicago v zadnji tretjini dobro preprečeval strele Kraljev in jim dopustil zgolj dva strela proti vratom Coreyja Crawforda. "Mislim, da so nas odlično zaustavljali. Naši najboljši možje sploh niso prišli do strela," je dejal 54-letni kanadski strateg, ki ga pred peto tekmo lahko upravičeno skrbi tudi dejstvo, da so njegovi varovanci v treh "power-playih" le enkrat ogrozili Crawforda.

Naliti si čistega vina in se zanesti drug na drugega

"Moramo se pripraviti. Naredili bomo videoanalize in pogledali, kaj moramo popraviti, kje so potrebne izboljšave. Vsak se mora pogledati v ogledalo, si naliti čistega vina in dati zadnji atom moči od sebe. Če ne bomo stoodstotni, Chicaga ne bomo premagali. A če bodo naši najboljši možje igrali na visoki ravni, drugi pa jim bodo sledili, je to dober način, kako priti do treh zmag," se je po porazu k sobotni tekmi, ki jo bodo odigrali v vetrovnem mestu, ozrl Doughty. Dustin Brown pa pozitivizem črpa iz medsebojnega zaupanja: "Naša ekipa je prebrodila marsikatero težavo, a nikoli nismo bili v takšnem položaju. Zdaj se moramo še toliko bolj zanesti drug na drugega. Ne bo pomemben posameznik, ampak skupina. In to je zadnjih nekaj let naša vrlina – da se lahko zanesemo eden na drugega in da si v težkih trenutkih resnično zaupamo."

Kraljem je v preteklosti enkrat uspel preobrat, ko so po zaostanku z 1 : 3 nanizali tri zmage in serijo obrnili sebi v prid. Ta podvig sega v leto 1989, ko so takrat še v polfinalu Smythe Division izločili Edmonton. Priložnost za znižanje zaostanka bodo imeli v soboto oziroma v nedeljo zjutraj po slovenskem času (ob 2. uri), ko bodo morali za obstanek v seriji utišati čikaški United Center.

Ne spreglejte