Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
8. 11. 2014,
7.29

Osveženo pred

8 let, 3 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Sobota, 8. 11. 2014, 7.29

8 let, 3 mesece

"Dokazal sem, da lahko igram tudi z drugimi, ne le z Rokom in Žigo"

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue Green 3
Slovenski hokejisti so dobili tudi drugo tekmo turnirja EIHC (3:0), po kateri je Matjaž Kopitar izpostavil pomembnost vodstva na obračunu in majhnega števila napak svojih varovancev.

"Približno smo vedeli, kaj nas čaka. Belorusi so zelo močni na palici in v dvobojih, kar so tudi pokazali. Tekmo smo bolje začeli kot proti Japoncem. In to, da nisi v zaostanku in da ti ni treba loviti nasprotnika, je ključ vsake tekme. Pomembno je, da srečanje začneš na visoki ravni in ga stopnjuješ," je Matjaž Kopitar izrazil zadovoljstvo, da risom tokrat ni bilo treba iskati priključka, kot so ga morali proti Japoncem, in dodal: "Izkoristili smo svoje priložnosti. Mislim pa tudi, da so vsi branilci zelo dobro odigrali. Tudi izhod z naše tretjine je po začetnih težavah stekel. Naredili smo minimalno napak, kar so imeli Belorusi priložnosti, pa jih je Robert (Kristan, op. a.) ujel."

Saboličeva prva in zadnja

Da je še kako pomemben člen slovenske izbrane vrste, je dokazal Robert Sabolič, ki pa so ga gledalci lahko na tem turnirju spremljali prvič in zadnjič. "V klubu so prosili, naj odigra le eno tekmo, saj imajo v torek spet tekmo lige prvakov, tako da ga ne bomo obremenjevali," je odločitev, da je najkoristnejši igralec petkovega srečanja na slovenski strani že opravil s turnirjem, komentiral selektor in se ozrl še k Janu Urbasu, ki v zadnjem delu zaradi bolečine v nogi ni igral: "Ne vemo še točno, kaj je z Janom, upamo pa, da ni nič hujšega. Predvsem je pomemben njegov klubski status. Glede na to, da je zdaj na novo podpisal pogodbo, ne želimo, da bi bilo kaj narobe."

Težko jih bo gledal, a verjame vanje

Robert Sabolič, ki je sicer vajen, da mu družbo v udarnem napadu delata Žiga Jeglič in Rok Tičar – branilec Mitja Robar jih je nekoč poimenoval kar trije mušketirji –, se je moral tokrat znajti brez svojih partnerjev, kar mu je dobro uspelo. "Z veseljem sem odigral to tekmo, na kateri sem dal vse od sebe. Vedno je lepo igrati za reprezentanco. Seveda pogrešam Žigo in Roka, ampak mislim, da sem dokazal, da lahko igram tudi z drugimi. Belorusi igrajo drugačen hokej. Vemo, da imajo radi plošček v posesti, da so močni, ampak tekem proti njim smo že vajeni, tako da ni več tako težko. Lahko smo veseli zmage, še posebej spodbudno je, da nismo dobili zadetka," je po zmagi razlagal 26-letni napadalec.

Čeprav bo Sabolič sobotno srečanje – Slovenija se bo za končno prvo mesto na turnirju ob 18.30 pomerila z Avstrijo – spremljal s tribun, verjame v zmago: "Malo težko je gledati fante, saj bi jim raje pomagal, ampak to ni bilo odvisno od mene. Klub in reprezentanca sta se dogovorila za eno tekmo in petek je bil najprimernejši. Pričakujem zmago Slovenije. Upam na malce boljši začetek kot na prvih dveh tekmah, a verjamem, da bodo fantje zmogli in zmagali."

Ne spreglejte