Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
6. 2. 2008,
20.53

Osveženo pred

8 let, 1 mesec

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Sreda, 6. 2. 2008, 20.53

8 let, 1 mesec

Danci tudi na drugem turnirju premočni za Rise

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Slovenska članska hokejska reprezentanca se je prvi dan turnirja v Belorusiji pomerila z Danci, ki so bili premočni za Rise že drugič v tej sezoni. Severnjaki so tokrat zmagali s 5:1.

Slovenska igra ni bila takšna, kot bi lahko pričakovali: preveč napak v obrambi in medla igra v napadu kljub številnim poskusom slovenski izbrani vrsti nista prinesli zadetka že v začetku igre. Prva tretjina je minila brez zadetkov, za 6 minut pa so najprej na klopi obsedeli trije danski igralci, nato pa še jeseniški napadalec Andrej Hebar.

V drugi tretjini so gledalci v beloruskem Gomelu videli kar tri zadetke. Na žalost samo na strani premočnih Dancev. Prvi zadetek je dosegel Nichlas Hardt ob podaji Bodkerja in Christensena. V drugi tretjini so Risi dobili že drugo kazen zaradi zavlačevanja igre in eno zaradi preveč igralcev na ledu. Danci so v drugi tretjini dvakrat za dve minuti obsedeli na klopi, Risi pa trikrat.

Za slovensko reprezentanco je bila najbolj neusmiljena tretja minuta tretje tretjine, ko so Danci dosegli kar dva zadetka. Najprej je bil za Gabra Glaviča premočan Morten Green, na rezultat 4:0 pa je povišal Julian Jakobsen. Častni gol za slovensko izbrano vrsto je dosegel jeseniški napadalec Jurij Goličič ob podaji Dunajčana Davida Rodmana in drugega Jeseničana Aleša Kranjca. V zadnji minuti tekme so Danci dosegli še peti gol, ki ga je dosegel podajalec drugega gola Daniel Nielsen.

Mats Waltin, selektor slovenske članske hokejske reprezentance, je po tekmi povedal: "Proti Dancem smo v Belorusiji igrali bolje kot na prejšnjem turnirju, predvsem kar se tiče kazenskih minut, imamo pa še precej rezerve v napadu in tudi obrambi. Več energije je treba pokazati v igri, fantje so borbeni imajo željo po zmagi, vendar se moramo zavedati tudi, da je ta igralska zasedba precej osvežena v primerjavi s prejšnjim turnirjem. Jutri nas čakajo domačini, ki so zelo močni. Predvsem je pomembno, da na teh turnirjih znamo ujeti ritem in da ne glede na to, kdo je naš nasprotnik, igramo po svojih najboljših močeh in da damo vse od sebe."

Drugi dan beloruskega turnirja bo Slovenija igrala proti domači izbrani vrsti, po dnevu počitka pa jih čaka še ekipa Polesie.

Ne spreglejte