Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
31. 10. 2012,
9.15

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Sreda, 31. 10. 2012, 9.15

8 let

D. Dervarič: Neumne napake in nedisciplina nam odnašajo točke

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Hokejisti Olimpije so v Tivoliju proti oklepnikom in Szekesfehervarja lovili četrto zaporedno in tretjo domačo zmago. A nezbranost v obrambi in nedisciplina sta odnesli domači točki.

Osem domačih tekem in dve zmagi je statistika zmajev na domačem terenu v letošnji sezoni lige EBEL. Proti madžarski Sapi so bili blizu, a na koncu je tivolski led spet pripadel nasprotnikom. "Začetek ni bil najboljši, saj so hitro povedli z dvema goloma, ampak uspelo se nam je vrniti in celo povesti s 3:2. Nato smo imeli vse vajeti v svojih rokah, igro pod nadzorom, a naredili par neumnih napak, ki so nas na koncu stale zmage. Kaj podobnega si v prihodnosti ne smemo več privoščiti," je potek tekme opisal strelec drugega gola Damjan Dervarič. Tudi NHL-ovec Jan Muršak se strinja, da takšnih napak, predvsem v obrambi, ne sme biti: "Danes so odločale malenkost, naredili smo preveč napak v obrambi, kar so oni dobro kaznovali. Na žalost so na koncu tudi zmagali. Mislim, da imamo težave igrati pred domačo publiko, ki je bila danes neverjetna. Upam, da v naslednjih nekaj tekmah začnemo zmagovati tudi doma, tako kot to počnemo na gostovanjih."

Odpraviti padec koncentracije in neumne napake

Želja zmagovati pred domačim občinstvom je vsekakor prisotna, a kaj ko v tej preveliki želji pogosto pregorijo. Tako je bilo tudi proti Sapi, ko so vse do pete minute pred koncem držali izenačenje, nato pa pozabili na najmočnejše orožje "Madžarov", protinapad, in bili kaznovani. "Vsi si želimo zmage pred domačim občinstvom. Bolj kot za dodaten pritisk domačega terena, gre za to, da nam enostavno pade koncentracija, nismo več disciplinirani in tako po neumnem izgubljamo točke. Vidimo, da se nam ponujajo priložnosti, vsak jih hoče izkoristiti, zato se pridruži napadu. Tako pa seveda nasprotnikom ponujamo številne priložnosti, ki jih s pridom izkoriščajo," na padec koncentracije, ki mu morajo v prihodnosti nameniti veliko pozornosti, opozarja 30-letni branilec Dervarič. Muršak je podobnega mnenja kot Dervarič: "Doma ne čutimo dodatnega pritiska, a prevečkrat si privoščimo napake v o obrambi. Na tem delamo na treningih, to so malenkosti, ki jih moramo izboljšati. Ko bomo to spremenili, bomo lahko zmagovali tudi doma."

Na morebitno tretjo domačo zmago jim ne bo treba prav dolgo čakati, saj jih že v petek, 2. novembra, čaka nova domača tekma. Palice bodo prekrižali z letos neprepričljivim Salzburgom, ki je na devetih oktobrskih tekmah vknjižil le dve zmagi. A že včeraj je četa Pierra Pagéja z visoko zmago nad drugo uvrščenim Dunajem, pri kateri je imel veliko zaslug mladi slovenski vratar Luka Gračnar, ki je skozi vso tekmo svojo mrežo ohranil nedotaknjeno, dokazala, da ne bo lahek zalogaj.

Ne spreglejte