Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
10. 4. 2015,
22.20

Osveženo pred

8 let, 3 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Petek, 10. 4. 2015, 22.20

8 let, 3 mesece

"Cilj mora biti, da v nadaljevanju igramo vso tekmo tako, kot smo prvih 20 minut"

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 2
"Lahko sem zadovoljen, prikazanega je bilo kar nekaj dobrega hokeja," je po zmagi risov nad Japonsko dejal selektor Matjaž Kopitar, ki o morebitnem sodelovanju sina Anžeta na SP še ne želi govoriti.

Slovenski hokejisti so tudi drugi pripravljalni preizkus za svetovno prvenstvo na Češkem prestali z odliko. Potem ko so v torek v Zagrebu s 5:2 premagali Hrvaško, so v petek v Podmežakli s 4:0 na kolena spravili še Japonce. Varovanci Matjaža Kopitarja, ki bo počasi začel kadrovske reze, saj mu je na voljo vedno več igralcev (proti hokejistom iz dežele vzhajajočega sonca so zaigrali tudi zadnji prišleki Boštjan Goličič, Ken Ograjenšek, Anže Kuralt in Žiga Pavlin, Andrej Hočevar in Robert Sabolič sta tekmo spremljala s tribune, Sabolič se bo reprezentanci skupaj z Janom Muršakom pridružil v torek), so svojo dominanco pokazali predvsem v prvi tretjini, ko so vseskozi oblegali vrata Japoncev, ki so ritem ujeli šele v drugem delu, a jim je odlični Robert Kristan preprečil, da bi dosegli vsaj častni zadetek.

"Mislim, da smo zelo dobro začeli, prva tretjina je bila superiorna. Povedal sem, da mora biti naš cilj, da v nadaljevanju odigramo 60 minut tako, kot smo danes prvih 20. V drugi tretjini sta prišli dve izključitvi, moment je šel nekoliko na njihovo stran. Po takem trenutku se je treba zbrati in postaviti igro nazaj na prave tirnice. A to je kljub vsemu pripravljalna tekma. Lahko sem zadovoljen, pokazanega je bilo kar nekaj dobrega hokeja, Robert je odbranil tako, kot se spodobi. Mislim, da smo zasluženo zmagali," je bil v pogovoru s sedmo silo z igro iz prve tretjine zadovoljen Kopitar, ki se je že ozrl v bližnjo prihodnost: "Jutri je nov dan, trening, pot na Madžarsko, potem pa v nedeljo nova tekma. Kar dogaja se nam in mislim, da je to prava pot, da se vidi, kje smo, kaj smo. Madžarska, kjer pričakujem dober trening, bo za nas super test, saj imajo nekaj novih igralcev, ki so jim dali državljanstvo."

Se bo na tej poti, ki je vse bliže Ostravi, morda pridružil tudi najboljši slovenski hokejist Anže Kopitar, ki je v noči na petek po porazu proti Calgaryju s Kralji ostal brez končnice? "Ni še konec lige, tako da o tem ne bom govoril," je bil kratek in jedrnat selektor.

Ne spreglejte