Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
7. 11. 2012,
20.44

Osveženo pred

8 let, 3 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Sreda, 7. 11. 2012, 20.44

8 let, 3 mesece

Avstrijci stalni tekmeci, Italijani največja neznanka

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue Green 4
V četrtek se v Hali Tivoli začenja Evropski hokejski izziv, na katerem bo izbrana vrsta Matjaža Kopitarja palice prekrižala z Italijani, Francozi in Avstrijci.

Slovensko hokejsko reprezentanco na prvem pripravljalnem shodu pred kvalifikacijami za OI konec tedna v Ljubljani čakajo trije nasprotniki. Slovenski oklepniki bodo tokrat že na novembrskem zboru nastopili v res močni zasedbi. Splet okoliščin, ki razburjajo navdušence najmočnejše hokejske lige na svetu, je razveselil slovenske navijače, saj bosta za izbrano člansko vrsto nastopila tudi Anže Kopitar in Jan Muršak.

Zahodni sosedi so največja neznanka

Prvo tekmo bodo ''risi'' odigrali proti izbrancem Ricka Cornacchie. Italijani so na svetovni lestvici trenutno na 16. mestu, torej dve mesti pred četo Matjaža Kopitarja, a večino slovenskih točk, katerih vsota šteje za trenutni položaj na lestvici IIHF, so ''risi'' dosegli brez NHL-ovcev, ki sta se po dveh oziroma po štirih letih vrnila v reprezentanco. Po mnenju selektorja in igralcev so Italijani največja neznanka turnirja, saj prav noben Italijan in Slovenec, ki bosta nastopila v četrtek ob 19.15, letos ne igrata v istem klubu. Še najbolje hokejiste naših zahodnih sosedov letos pozna Rok Pajič, ki s Pontebbo nastopa v italijanskem prvenstvu. Hokejisti Olimpije, ki nastopajo v ligi EBEL, pa poznajo vratarja ''morskih psov'' iz Innsbrucka Thomasa Tragusta. A Matjaž Kopitar si pred Evropskim hokejskim izzivom ne dela skrbi: ''Pred turnirjem nisem nič zaskrbljen, ker vem, da bo v Tivoliju dobro vzdušje in da se bodo fantje želeli dokazati.''

Francija ''prinaša'' soigralce Tavžlja, Jegliča, Gregorca in Kopitarjev

Petek ob 17.30 je rezerviran za obračun z ''galskimi petelini'', ki so trenutno 14. na svetu in nad katerimi trenersko taktirko vihti Patrick Francheterre. Slovenski EBEL-ligaši so se v letošnji sezoni že srečali s francoskim branilcem Antoninom Manavianom, ki brani barve Innsbrucka. Blaž Gregorc se bo soočil s soigralcem iz danske ekipe Odense Maximom Moisandom, Andrej Tavželj bo srečal Juliena Desrosiersa, in Anthonyja Recha, s katerima igra pri Rouenu, Žigo Jegliča bo pričakal Damien Fleury iz Södertälja, brata Kopitar pa bosta pozdravila Anthonyja Guttiga iz More.

Hokejisti lige EBEL bodo napolnili Tivoli

Najmanj začetnega ''otipavanja'' bo prav na zadnji tekmi v soboto ob 17.30, ko bodo ''risi'' palice prekrižali z Avstrijci. Ti so trenutno 15. na svetu, vodi pa jih Manny Viveiros. Gre za klasičnega nasprotnika, s katerim se Slovenija neprestano bori za mesta v eliti: ''Avstrija je standardni nasprotnik za naše priprave. Z Avstrijci smo vedno z ramo ob rami in se borimo za mesta v skupini A in konec koncev tudi za uvrstitev na OI,'' je zadnjega tekmeca opisal Anže Kopitar. Kar 23 avstrijskih hokejistov od 26-ice prijavljenih igra v ligi EBEL. To pomeni, da bomo pod Rožnikom gledali pravi mali EBEL napad na slovensko reprezentanco. Klemen Pretnar se bo srečal s soigralcema iz Beljaka Marijem Altmannom in Andreasom Wiedergutom, na tivolski led pa bi lahko stopilo tudi šest ''Salzburžanov'', soigralcev debitanta članske slovenske vrste Luke Gračnarja.

Ne spreglejte