Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
12. 2. 2013,
20.26

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Torek, 12. 2. 2013, 20.26

8 let

Anže Kopitar o uspehu "risov": To je res nekaj neverjetnega!

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Slovenska članska hokejska reprezentanca si je na Danskem priigrala prvi nastop na olimpijskih igrah in čeprav "risom" tokrat ni mogel pomagati, se uspeha veselil tudi Anže Kopitar.

"Neverjetno. To se je morda zgodilo enkrat in edinkrat. No, upam, da ne edinkrat, a tak uspeh, kot so ga fantje dosegli na Danskem je vreden vse pohvale," iz Združenih držav Amerike sporoča slovenski zvezdnik lige NHL in še: "Vidi se, da so fantje zelo dobra in samozavestna ekipa, kar je na takih turnirjih zelo pomembno. Jaz sem bil zelo vesel za njih in zelo vesel za slovenskih hokej na ledu. Upajmo, da se bo zdaj vse skupaj obrnilo v 'pozitivo' in da se bo hokej v Sloveniji še bolj razvil."

Hrušičan je bil v zadnjih tednih seveda popolnoma osredotočen na svoje naloge v moštvu Los Angeles Kings, slovenskih tekem olimpijskih kvalifikacij pa ni spremljal, tudi zaradi vraževernosti: "Če povem po pravici, nisem spremljal kaj dosti, saj se po navadi, ko spremljam našo reprezentanco, ko igra, ne zgodijo nič kaj dobre stvari. Ko sem dve leti nazaj spremljal svetovno prvenstvo skupine A na Slovaškem, smo izpadli. Zato sem se letos med tekmami Slovenije zaposlil z drugimi stvarmi in sem na koncu pogledal le rezultat oz. sem bil v navezi z domačimi, ki so mi sporočili, kako je bilo."

Pomembnost uspeha slovenskih hokejistov na Danskem ni ušla niti "Kopijevim" soigralcev v Los Angelesu. "Velika večina igralcev je, brez da bi jim jaz kaj povedal, prišla do mene in mi čestitala. Izgleda, da tudi oni spremljajo našo majhno državo in njeno reprezentanco. Tudi na uradni strani nhl.com sem zasledil krajši članek o naši reprezentanci, tako da mislim da je to res nekaj neverjetnega. Smo fenomen v športu. Ne samo v hokeju, ampak v vseh športih," še pravi najboljši slovenski hokejist, ki bo leta 2014 zagotovo tudi olimpijec, če le Mednarodna hokejska zveza (IIHF) in liga NHL dosežeta dogovor, da se najmočnejše klubsko hokejsko tekmovanje v času OI prekine. O tem pa seveda ne dvomimo.

Ne spreglejte