Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
2. 4. 2012,
9.57

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Ponedeljek, 2. 4. 2012, 9.57

8 let

Zmaga nad ACH-jem in povratek v 1. DOL

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Odbojkarji Šoštanj TOpolšica so po zmagi s 3:0 nad ACH I osvojili prvo mesto v 2. državni odbojkarski ligi in se po šestih letih vračajo med elito.

Šoštanjčani so v zadnjem 18. krogu 2. DOL gostovali v Ljubljani pri tretjeuvrščeni ekipi Črnuče ACH 1. Šoštanjčanom je samo zmaga z rezultatom 3:0 ali 3:1 zagotavljala prvo mesto ne glede na ostale rezultate, saj so jim bili tesno za petami igralci Fužinarja, razlika je bila namreč samo eno točko. V ŠD GIB v Ljubljani, kamor je pripotovalo tudi nemalo število šoštanjskih navijačev, so Šoštanjski odbojkarji spisali novo zgodbo in v dobri uri in pol z odlično igro slavili naslov prvaka 2. državne odbojkarske lige.

Prvi niz je do prvega tehničnega odmora potekal tako, da sta se ekipi izmenjevali v vodstvu. Prva nekoliko večja prednost za goste pri rezultatu 13:10 je domačega trenerja Tomislava Šmuca prisilila v prvo minuto odmora. Šoštanjčanov to ni zmedlo, saj so vodstvo treh točk mirno ohranili do konca in niz zaključili s 25:22. V drugem nizu je bilo veliko bolj izenačeno, saj so imeli ves čas točko ali dve prednosti domačini. Šoštanjčani so igralce Črnuč ujeli na 18. točki in jih nato v končnici niza z odlično igro v bloku in obrambi tudi prehiteli ter niz zaključili na razliko 25:23. Varovanci Zorana Kedačiča so v tretji niz krenili še bolj odločneje, si hitro priigrali štiri točke prednosti, ki jih nato v nadaljevanju niso več izpustili iz rok, niz se je končal z rezultatom 25:20. Šoštanjčani so tako na krilih odličnih navijačev slavili nov zgodovinski uspeh kluba, ki se po sezoni 2005/06 zopet vrača med elito slovenske odbojke.

Zoran Kedačič, trener Šoštanj-Topolšice: ''Najprej moram čestitati fantom za zmago in igro, ki so jo prikazali proti Črnučam. Tako se namreč vede ekipa, ki je na ''misiji'', ki v vsakem trenutku ve, kaj dela, se drži koncepta in taktike ter je izredno, izredno motivirana. Mirno lahko rečem, da smo v psihološkem smislu odigrali eno najboljših tekem v sezoni. Ni bilo padca koncentracije, to pa za to, ker smo tekmo igrali točko po točko in nismo razmišljali o zmagi in kaj nam ta prinese. Ponosen sem, da sem trener v tem klubu in tem igralcem, ki so pokazali izjemen karakter in željo, da smo po 18 odigranih krogih na vrhu. Breme, ki smo si ga naložili pred sezono, ni bilo lahko, a smo ga uspešno prinesli do cilja zato, ker smo trdo garali, verjeli in delovali kot ekipa. Zahvalil bi se vodstvu kluba, navijačem, vsem, ki podpirajo odbojko v Šoštanju in širše, ter seveda vsem sponzorjem. Zahvala gre tudi mojim najtesnejšim sodelavcem: Roku, Alimpiji, Andreju, Markotu, ... ki omogočajo, da treningi - in vse kar spada zraven - potekajo nemoteno. Sedaj bomo nov uspeh kluba in odbojke v Šoštanju dobro proslavili, nato pa zopet zavihali rokave. V Šoštanju se bo namreč v prihodnji sezoni igrala odbojka na najvišjem nivoju, mi pa ne želimo biti le muha enodnevnica.''

Ne spreglejte