Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
8. 9. 2015,
9.38

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

odbojka Žirovnica

Torek, 8. 9. 2015, 9.38

8 let

Žirovničani po 20 letih pripravljeni na prvoligaško odbojko

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Odbojkarji Žirovnice, ki so se v minuli sezoni s 53 od 54 možnih točk v drugoligaški konkurenci po 20 letih spet uvrstili v prvo slovensko odbojkarsko ligo, so s pripravami začeli v začetku avgusta.

Odbojkarji Žirovnice, ki so se v prejšnji sezoni s 53 od 54 mogočih točk v drugoligaški konkurenci po 20 letih spet uvrstili v prvo slovensko odbojkarsko ligo, so priprave začeli v začetku avgusta.

Varovanci Mihe Verbiča imajo za sabo dve pripravljalni tekmi, prihodnjo soboto bodo v svoji dvorani priredili močan mednarodni turnir.

Uspeh žirovniških odbojkarjev je bil toliko večji tudi zato, ker je bila ekipa sestavljena izključno z igralci iz domačega okoliša. Podobno bo tudi v novi sezoni, saj bo jedro ekipe ostalo enako kot v prejšnji sezoni. Ekipo je zapustil le prosti igralec Vid Hribar, njegov odhod bosta skušala zapolniti Matevž Globočnik in nadarjeni Urban Toman. Do manjše spremembe bo prišlo še na mestu sprejemalca, kjer bosta Jana Andreiča, ki se bo po poškodbi kolena v ekipo vrnil v prvi polovici sezone, nadomestila Luka Mulec, lani igralec Logatca, in povratnik Žiga Peljhan.

Najprej nad Maribor

"Na novo sezono se pripravljamo od začetka avgusta. Igralci so pod vodstvom novega kondicijskega trenerja Domna Pavliča trenirali na štadionu in v fitnesu, zdaj sta že na vrsti tehnika in uigravanje ekipe. Za nami sta prvi pripravljalni tekmi. Na prvi smo premagali Texas University s 5:0, na drugi izgubili s Krko z 1:3, jutri se bomo prvič v sezoni pomerili z Astec Triglavom," je povedal trener Miha Verbič, ki mu bo pri delu pomagal tudi Simon Krakar, prav tako novinec v žirovniški ekipi.

Do tekme prvega kroga v 1. DOL, 3. oktobra, ko bodo v dvorani pod Stolom gostili Maribor, Verbič ob jutrišnji tekmi s Kranjčani načrtuje še nekaj tekem. Vrhunec bo mednarodni turnir, ki ga bodo priredili prihodnjo soboto in na katerem bodo igrali še ACH Volley, Calcit Volleyball, Salonit Anhovo, Posojilnica Aich/Dob in članska reprezentanca Savdske Arabije, igrali pa bodo še v gosteh s SIP Šempetrom, še enim povratnikom v prvoligaško druščino, in na turnirju v Italiji, kjer bodo branili lanski naslov.

"Z do zdaj opravljenim delom smo lahko zadovoljni. Prepričan sem, da bomo začetek prvenstva pričakali dobro pripravljeni, v svoji prvi prvoligaški sezoni po 20 letih bo naš prvi cilj obstanek v ligi. Veseli tudi podatek, da se je v prejšnji sezoni na vsaki domači tekmi zbralo lepo število gledalcev, na zadnji jih je bilo celo več kot 400. To je lepa popotnica za letošnjo sezono," je še dejal Verbič.

Ne spreglejte