SiolNET. Sportal Drugi športi
0,01

termometer

  • Messenger
  • Messenger
EP v jadranju, Varna

Zelko 20. na EP

0,01

termometer

Žan Luka Zelko | Slovenski jadralec je EP sklenil na 20. mestu. | Foto: Uroš Kekuš Kleva
Slovenski jadralec je EP sklenil na 20. mestu. Foto: Uroš Kekuš Kleva

Slovenski jadralec Žan Luka Zelko je evropsko prvenstvo razreda ilca 7 v Varni končal na 20. mestu. V današnjem zadnjem plovu je bil 48. V razredu ilca 6 pa je bila Lin Pletikos na koncu 46., potem ko je zadnji plov končala kot 67.

Zelko je na tem evropskem prvenstvu odlično začel in dobil prvi plov ter drugega končal na drugem mestu, nato je bil naslednji dan v tretjem plovu 37., a že dan zatem ponovno prvi in četrti, tako da je kvalifikacije končal na drugem mestu. Nato je v petih finalnih plovih nanizal uvrstitve 54., 40., 34., 33. in 48. ter tako skupno končal na 20. mestu.

"Zelo sem zadovoljen, sploh z začetkom, s kvalifikacijami, v katerih sem pokazal izvrstno jadranje. Sem pa tudi malo razočaran, da tega nisem mogel prenesti še naprej v finalno vožnjo. Nekako se nisem najbolje znašel v vetru, ki smo ga imeli zadnje tri dni, ko je pihalo med 18 in 20 vozli hitrosti, malo pa se mi je poznala tudi utrujenost in odsotnost od jadranja. Dvajseto mesto je v tem trenutku moj najboljši rezultat na evropskih prvenstvih, si pa želim še boljših uvrstitev. Vsako leto grem višje, tako da gremo dalje," je po zaključku povedal Zelko.

Evropski prvak je postal Michael Beckett iz Velike Britanije, podprvak Hrvat Filip Jurišič, na tretje mesto pa se je zadnji dan prebil Madžar Jonatan Vadnai.

V razredu ilca 6 je evropska prvakinja postala Poljakinja Agata Barwinska, druga je bila Nizozemka Maxime Jonker in tretja Grkinja Vasileia Karahaliu.

Barcolana Sportal Le pet jadrnic v cilju slovenskega dela Barcolane

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin