Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
12. 5. 2020,
10.49

Osveženo pred

3 leta, 11 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,76

2

Natisni članek

Mike Tyson Evander Holyfield boks

Torek, 12. 5. 2020, 10.49

3 leta, 11 mesecev

Mike Tyson vs. Evander Holyfield?

Železni Mike se vrača! Sledi ponovitev enega najbolj kontroverznih dvobojev?

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,76

2

Mike Tyson | MIke Tyson spada med najboljše boksarje na svetu vseh časov. | Foto Reuters

MIke Tyson spada med najboljše boksarje na svetu vseh časov.

Foto: Reuters

Eden najboljših boksarjev v zgodovini, Američan Mike Tyson, je pri 53 letih vse bližje vrnitvi v ring. Vsaj v dobrodelne namene. Deset dni za tem, ko je objavil posnetek, v katerem je napovedal vrnitev v ring za dobrodelni dvoboj s štirimi rundami, je "železni Mike" objavil nov posnetek s treninga. V njem sporoča, da se vrača.

Nekdanji svetovni prvak v težki kategoriji Mike Tyson je še enkrat navdušil svoje zveste navijače ter pokazal hitre roke in moč udarca. "Vrnil sem se," je ob tem dejal 53-letni Američan, ki je pred dnevi pojasnil, da bi se boril za pomoč brezdomcem in ljudem, ki jih je, podobno kot njega, uničila droga.

Sportal Železni Mike v nekaj sekundah navdušil svet #video

Odkar je njegova namera prišla v javnost, Tyson prejema bogate ponudbe promotorjev. Predsednik Bare Knuckle Fighting Championshipa David Feldman mu je ponudil 18,5 milijona evrov in mu dal možnost, da sam izbere tekmeca.

Kot mogoča nasprotnika sta se pojavila novozelandska ragbijska zvezda Sonny Bill Williams ter oče boksarja Tysona Furyja, John Fury, ki je celo dodal, da je pripravljen umreti v ringu.

Ponovitev epskega dvoboja Tyson  Holyfield?

A največje zanimanje je izzvala najava boja starih tekmecev – Tysona in štiri leta starejšega Evanderja Holyfielda. Mnogi se še spomnijo njunega dvoboja iz leta 1997, ko je Tyson v drugi rundi nasprotniku odgriznil del uhlja, zaradi česar so morali prekiniti dvoboj. To je bil njun drugi dvoboj, prvega je sedem mesecev pred tem dobil Holyfield s tehničnim nokavtom v 11. rundi.

Kako je Tyson pred 23 leti Holyfieldu odgriznil del uhlja:

Holyfield je imel v karieri 57 borb, 44 jih je dobil, deset izgubil, dvakrat je remiziral, enkrat pa je bil boj prekinjen. Tyson je ring 50-krat zapustil kot zmagovalec, izgubil pa je le šest dvobojev, poroča STA.

Tyson, znan tudi kot železni Mike in Malik Abdul Aziz, je legendarni ameriški boksar. Uvrščajo ga med najboljše boksarje vseh časov. Rodil se je 30. junija 1966 v New Yorku in pri dobrih 20 letih postal najmlajši prvak v težki kategoriji po različicah WBC, WBA in IBF.

Ko je bil na vrhuncu forme, je veljal za strah in trepet tekmecev. | Foto: Reuters Ko je bil na vrhuncu forme, je veljal za strah in trepet tekmecev. Foto: Reuters

Prvi poraz je doživel šele v 18. dvoboju, naslov najboljšega pa je ubranil kar devetkrat. Boksarsko kariero je končal leta 2006 z dvema zaporednima porazoma. Spada med najbolj kontroverzne športne osebnosti na svetu, njegovo življenje so zaznamovale številne afere, nekaj časa je zaradi domnevnega posilstva prebil tudi v zaporu.
Ne spreglejte