Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
28. 11. 2008,
19.15

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Petek, 28. 11. 2008, 19.15

8 let

Zavčev nasprotnik skoraj ostal brez "gat"

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Najboljši slovenski boksar Dejan Zavec, ki bo v soboto zvečer v Katowicah pesti prekrižal z domačinom Rafalom Jackiewiczom, je na današnjem uradnem tehtanju na tehtnico spravil "le" 66,500 kilograma.

Boksarja se bosta pomerila za naslov evropskega prvaka po verziji EBU, na tehtanju pa sta bila oba tekmeca pod največjo dovoljeno mejo 66,678 kg. Velterska kategorija, v kateri nastopata Zavec (25 zmag, od tega 14 s KO, 0 porazov) in Jackiewicz (32 zmag/18 s KO, 8 porazov, 1 neodločen izid), dovoljuje največjo težo pri 66,678 kilograma, večina borcev pa mora do borbe shujšati tudi do deset kilogramov. S podobnim podvigom se je pred tokratno borbo srečal tudi Zavec, ki je v treh tednih zbil približno devet kilogramov. "Joj, tako sem bil lačen in žejen, da sem bil tečen vsem, še posebej pa sam sebi. Zadnje kosilo sem imel v sredo," je dejal Zavec, ki bo v soboto v dvorani užival podporo približno 120 slovenskih navijačev, med njimi bo tudi soproga Nataša.

"Počutim se dobro, vse gre po ustaljenem ritmu. Čez dan hodimo na sprehode, najbolj vesel pa sem zdaj, ko bom lahko normalno jedel. Jutri bom imel v borbi približno 72 kilogramov," je dejal Zavec, ki je takoj po uradnem tehtanju vase "pospravil" skoraj kilogram sadnega jogurta, tri pollitrske ledene čaje, z mesom bogat obrok, juho in še kaj. "Zdaj grem malo počivat, pred spanjem bom nekaj pojedel še v hotelu in najbrž se bom sprehodil tudi do McDonaldsa," je povsem resno dejal Zavec, kar dokazuje, da je zadnje dni res stradal.

Dvoboj bo v soboto

Z enakimi težavami se je srečeval tudi njegov jutrišnji tekmec, ki pa se mu je na "vagi" skoraj zalomilo. Tekmeca sta se stehtala v spodnjicah in Poljak bi tudi te skoraj moral sleči, saj je glavni kontrolor pri Poljaku gledal nekoliko po strani. Jackiewicz pa na koncu le ni izgubil "gat", saj mu je tehtnica namerila še dovoljenih 66,670 kilograma. "Če bi bil kakšen gram čez, bi mu pogledal skozi prste, čeprav se je že dogajalo, da so se nekateri borci morali sleči tudi do golega, da so izpolnili zahtevano težo. Res pa je, da je ta tehtnica precej nihala. Meni je, preden se je umirila, kazala med 66,2 in 66,7 kg," je še dodal Zavec, ki ga na Poljskem spremljata tudi hčerki Ivona in Tia. "Ob družini mi je takoj lažje. Ob njih pozabim na skrbi, lažje se sprostim in lažje dočakam borbo," je zaključil Zavec, oziroma Mr. Sympatikus, kot je Ptujčanov vzdevek.

Dvoboj za naslov evropskega prvaka po verziji EBU se bo v soboto v dvorani Spodek, ki na zunaj po obliki spominja na leteči krožnik, kar naj bi Spodek med drugim tudi pomenil v poljskem jeziku, začel ob 23.30, pred tem pa bo na sporedu še nekaj preddvobojev.

Ne spreglejte