Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Uroš Iskra

Sreda,
15. 10. 2014,
21.35

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

odbojka legionarji Klemen Čebulj Mitja Gasparini Tine Urnaut Alen Šket Danijel Koncilja Rok Satler Nejc Pušnik Jani Kovačič Luka Slabe Gregor Ropret Anja Zdovc Sara Hutinski Matej Mihajlović Karmen Kočar Marina Cvetanović Matevž Kamnik Sonja Borovinšek

Sreda, 15. 10. 2014, 21.35

8 let

Vrhunska predstava brez velike nagrade

Uroš Iskra

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Slovenski odbojkar Tine Urnaut in njegova Latina nista izkoristila prve zaključne žoge za preboj v polfinale serie A1. Branilci naslova so se po res napeti tekmi izvlekli po petih nizih.

Slovenski kapetan in soigralci so imeli pred domačimi gledalci izjemno priložnost, da se uvrstijo v polfinale italijanskega prvenstva, a jim je za ta podvig na koncu zmanjkalo nekaj "centimetrov". Italijanski prvak se je izvlekel, serija pa se spet seli na teren Macerate.

Tine je bil ob Srbu Saši Staroviću, ki je dosegel še točko več, s 24 točkami ponovno izjemen, a vseeno ostal brez končne nagrade. To pa bo ponovno z vsemi topovi napadel v sredo, ko bo na sporedu odločilna tretja tekma.

Zaključne žoge ni izkoristila niti Verona Mitja Gasparinija in slovenskega selektorja Andree Gianija. Perugia je osvojila Verono in izenačila serijo. Izoljan je bil z 19 točkami najboljši pri poražencih.

Alen Šket in Klemen Čebulj sta morala tudi v drugo priznati premoč favoriziranima ekipama, kot sta Trentino in Modena, in izpadla. Če Čebuljevi niso imeli nobenih možnosti, pa so na drugi tekmi odbojkarji Molfette pokazali zobe in mučili štirikratne svetovne prvake vse do konca. Šket je Trentinu nasul 21 točk, ki se je moral reševati v petem nizu.

Arkas v najboljšem položaju za turški naslov

Arkas Matevža Kamnika je po treh krogih skupine za prvaka z osmimi točkami na prvem mestu. V nedeljo je v derbiju premagal tudi Halkbank in mu prizadejal sploh prvi poraz v sezoni, kar zadeva tekmovanja v Turčiji. Slovenski bloker ni igral.

Pajenk in Mihajlović v boju za tretje mesto

Ta teden je imel po kratkem premoru spet natrpan urnik Alen Pajenk, ki je začel boj za tretje mesto na Poljskem. Belchatow je bil na prvi tekmi premočen, Pajenkovi pa so izpadli tudi v polfinalu pokala in ostali brez lovorike v tej sezoni.

Na Češkem je le še zmago oddaljen od končnega tretjega mesta Matej Mihajlović (Karlovarsko), ki je na prvih dveh tekmah poteptal ekipo Zlina. Za ekipo, ki je še lani igrala v češki drugi ligi, bi bilo tretje mesto fenomenalen uspeh.

Ropretu avstrijski naslov, konec sezone za Pokeršnika

Gregor Ropert je s Hypom v soboto dokončal posel in prišel do svojega prvega naslova avstrijskih prvakov ter dokazal, da so bili Innsbružani v tej sezoni veliko premočni za Posojilnico Luke Slabeta, ki je v finalni seriji osvojila le ena niz.

Jan Pokeršnik, ki je prvič v karieri igral v tujini, je končal nastope v Franciji. V četrtfinalu prvenstva jih je izločil Cannes.

Kočarjeva v polfinalu, Borovinškova pred naslovom

V Franciji se še vedno izjemno drži slovenska podajalka Karmen Kočar, ki se je s Parisem uvrstila v polfinale, medtem ko sta Anja Zdovc in Sara Hutinski izpadli. Po presenečenju na prvi tekmi je Le Cannet na preostalih dveh tekmah postavil stvari na svoje mesto.

Na Češkem Sonjo Borovinšek in njen Prostejov le še zmaga loči od novega naslova državnih prvakinj.

Po izpadu Marine Cvetanović z Aversom v drugi italijanski ligi nimamo več slovenskih predstavnic.

Ne spreglejte