Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
8. 9. 2012,
17.32

Osveženo pred

8 let, 5 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Natisni članek

Sobota, 8. 9. 2012, 17.32

8 let, 5 mesecev

Vesna Fabjan in Rok Tršan državna prvaka na rolkah

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue Green 4
Na poletnem državnem prvenstvu smučarjev tekačev na rolkah v Ložu je naslov pri ženskah osvojila Vesna Fabjan (Triglav Kranj) pred Leo Einfalt (Triglav Kranj) in Alenko Čebašek (Bled).

V moški konkurenci je zmagal Rok Tršan (Logatec) pred klubskim kolegom Boštjanom Klavžarjem (Logatec) in Luko Prosenom (Bled).

Tekmovalci v moški in ženski kategoriji so se podali na start kar dvakrat. Prvič so tekli na 3,4 km dolgem prologu v 20 sekundnih intervalih, drugič pa v zasledovalnem startu po zaostankih iz prologa. Mlajše kategorije so tekmovale po eno dolžino s skupinskim startom, skupaj pa je nastopilo kar 160 tekmovalcev in tekmovalk.

"Šla sem na zmago in sem z rezultatom zelo zadovoljna. Vse novosti s treninga sem prenesla na tekmo. Bila sem 110-odstotno skoncentrirana. Zadovoljna sem s časi tekme, še posebej z drugim, ki je bil primerljiv s časi fantov," je po tekmi povedala Fabjanova. Prav tako je bil z zmago zadovoljen Rok Tršan: "Tekma mi je dobro uspela, predvsem sem poskušal čim bolje tehnično pravilno odteči. Zmaga mi daje potrditev, da sem skozi poletje pravilno treniral. Forma pred sezono je dobra."

Ne spreglejte