Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
30. 1. 2008,
12.42

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Sreda, 30. 1. 2008, 12.42

8 let

Veslači na pripravah v ZDA

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Slovenski veslači, olimpijski kandidati za Peking, ki so si nastop priveslali na lanskem SP v Münchnu, so konec tedna odpotovali na priprave v ameriški Miami.

Na priprave v ZDA so odpotovali člana dvojnega dvojca Iztok Čop in Luka Špik ter člani četverca brez krmarja Miha in Tomaž Pirih, Rok Rozman ter edini mariborski olimpijec Rok Kolander.

"Običajno smo s pripravami začeli kasneje nekje ob Jadranu. Olimpijske igre pa so na sporedu kar nekaj tednov prej, kot je običajno na sporedu svetovno prvenstvo, zato smo se odločili, da tudi prve priprave opravimo prej," je odhod čez veliko lužo razložil najuspešnejši slovenski veslač Iztok Čop ter dodal: "Zelo pomembno je, da se z Luko čim prej skušava uskladiti pri veslanju, saj sva imela v zadnjih letih s tem kar nekaj težav."

Čop, ki bo v Pekingu nastopil že na svojih petih olimpijskih igrah, s prejšnjih štirih pa ima osvojeno prvo, drugo, tretje in četrto mesto, ne skriva, da imata z Luko visoke cilje tudi letos. "Cilji se niso prav nič spremenili in na vsako tekmo greva zato, da zmagava. Ali se bo to spremenilo ali ne, bom lahko povedal po prvih pravih tekmah v svetovnem pokalu, ki bo pokazale kam sodiva v svetovni konkurenci."

Glede na dejstvo, da bo Čop letos dopolnil 36 let, je vedno znova zanimivo vprašanje tudi ali je olimpijski nastop njegov zadnji v karieri. Slovenski ljubitelji veslanja si želijo, da bi vztrajal do leta 2011, ko bo na Bledu svetovno prvenstvo, kar bi bržkone pomenilo, da bo kariero raztegnil še do naslednjih olimpijskih iger leta 2012. Čop se okrog tega vprašanja še ni opredelil: "Možnosti je res veliko, a težko odgovorim. Zadnja leta so treningi vse težji, vse več imam obveznosti tudi v zasebnem življenju in obstaja možnost, da se odločim za konec kariere, pa si po vseh teh letih spet zaželim športa, morda bom vzel kakšno leto premora, lahko tudi končam kariero. Zaenkrat so zame pomembne le igre v Pekingu in šele potem bom razmišljal kaj in kako naprej."

Ne spreglejte