Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
19. 4. 2009,
15.35

Osveženo pred

8 let, 2 meseca

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Nedelja, 19. 4. 2009, 15.35

8 let, 2 meseca

V Mariboru zmaga Petkovška in drugo mesto Pegana

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Mitja Petkovšek je na gimnastičnem svetovnem pokalu v Mariboru pred domačimi navijači dosegel nov mejnik v karieri. Odlično se je odrezal tudi Aljaž Pegan na drogu.

Petkovškova zmaga v dvorani Lukna, po uspehu v Cottbusu njegova druga to sezono, je bila namreč zanj jubilejna, že 25. na bradlji. Pegan se je po težavah s hrbtom "na sceno" vrnil z drugim mestom.

Petkovšek je v mestu ob Dravi poskrbel za nov mejnik v bogati karieri in prišel do 25. zmage na tekmah svetovnega pokala. Sam je priznal, da kolajn že dolgo ne šteje več. In čeprav se je 32-letni slovenski as ves minuli teden počutil slabo, sam je dejal, da je povsem izčrpan, se je - kot je pri njem že v navadi - vse obrnilo na dan tekme. Že kvalifikacijski nastop je opravil povsem rutinirano, danes pa je gledalce navdušil tudi s finalno predstavo.

"Pri meni ponavadi že en sam dan lahko pomeni veliko spremembo; na dan tekmovanja se tako napolnim z adrenalinom, da se počutim, kot da bi imel 15 kilogramov manj," je pojasnil Petkovšek.

"Sicer mi je bila kvalifikacijska vaja bolj všeč kot današnja, pa še 'zalimal' sem, a tudi danes sem lepo telovadil. Nekaj težav sem imel le pri seskoku, kjer sem komaj in bolj po sreči kot hruška pristal na nogah. Ne vem, če se je slišalo, ampak pri seskoku mi je rame tako potegnilo nazaj, da mi je ušel glasen krik," je priznal telovadec Narodnega doma, ki je že pred finalom napovedal, da ga bo izjemno težko premagati. Njegove napovedi so se danes uresničile.

Uspešen povratek Pegana

Uspešen konec tedna ima za seboj tudi Pegan, saj se je na svoji prvi tekmi po poškodbi hrbta povzpel kar na drugo stopničko. "Zadovoljen sem z rezultatom, tudi z dejstvom, da me hrbet ni bolel, nekoliko manj pa s svojo predstavo. Vaja je bila namreč slabša kot v kvalifikacijah, ker sem po peganu prišel nekoliko predaleč od droga, nisem naredil povezave v prvino ribalko, poleg tega pa tudi seskok ni bil ravno idealen. No, ampak še vseeno zadovoljiv," je občutke po finalu strnil 34-letni telovadec in dodal, da je poškodba, ki mu je "odnesla" tudi nastop na minulem evropskem prvenstvu v Milanu, v celoti sanirana.

"Mislim, da s poškodbo ne bo več težav, in upam, da se ne bo prepogosto ponavljala. Tudi s kondicijo pri tej lažji vaji nisem imel nobenih težav, a na naslednjih tekmah svetovnega pokala (Glasgow, Moskva - op. p.) bom zagotovo nastopil s težjo različico vaje z izhodiščem 16,8 ali 16,9 točke. Tista pa bo dovolj tudi za najvišjo stopničko. Danes sem namreč vedel, da če bo Zonderlandu sestava dobro uspela, me bo premagal, saj ima višje izhodišče," je dejal Pegan.

Solidni tudi Adela Šajn in Saša Golob

V današnjih finalih sta nastopili tudi dve telovadki; Adela Šajn je tako na gredi kot parterju po manjših napakah ostala tik za stopničkami, na četrtem mestu, Saša Golob pa je bila na parterju šesta.

"Zadovoljna sem tudi z dvema četrtima mestoma, ker sem dala vse od sebe. Sploh vaja na parterju mi je lepo uspela z izjemo napake na koncu sestave. Škoda, a že pred nastopom sem dejala trenerju (Silvo Marinčič, op.p.), da ne bom taktizirala in sem se odločila, da bom poizkusila s četvernim obratom, da ne bom šla 'na ziher', a se mi žal ni izšlo. Na gredi pa sem bila nekoliko preveč živčna, zato je prišlo do napake," je svoja nastopa ocenila 19-letna telovadka, ki je razkrila, da je imela pred domačimi navijači precej več treme kot na svetovnih pokalih v tujini.

"Tu si le doma, vsi te poznajo, vsi zate navijajo in vsi ti želijo dobro. Želja po dobrem nastopu je bila res velika," je še dejala Šajnova, s svojim nastopom na parterju pa je bila zadovoljna tudi Golobova: "Danes sem prikazala boljšo vajo kot v kvalifikacijah, tudi ocena je bila višja, malo slabši je bil le ritmični del. Danes sem skušala bolj loviti doskoke, akrobatika je bila boljša, zato sem zelo vesela."

Naslednja tekma svetovnega pokala bo čez slab mesec dni v Glasgowu, mariborska dvorana Lukna pa bo spet gimnastično zaživela že prihodnji konec tedna, ko se bodo na tekmi svetovnega pokala merile ritmičarke na čelu z najboljšima Slovenkama, Mojco Rode in Tjašo Šeme.

Ne spreglejte