SiolNET. Sportal Drugi športi
4

termometer

  • Messenger
  • Messenger

V Avstraliji vse po načrtih

4

termometer

Večina slovenskih slalomistov na divjih vodah se te dni pripravlja v Avstraliji, kjer teče vse po načrtih. Sezona bo sila naporna, saj jih čakajo olimpijske igre. Če se seveda tja uvrstijo.

Slovenska kajak-kanu reprezentanca si je lani priborila le eno olimpijsko kvoto, potem ko jo kajakaš Peter Kauzer na evropskem prvenstvu stopil na stopničke. Zato je prvi cilj sezone dopolniti olimpijsko kvoto tako med kajakaši in kajakašicami kot med kanuisti. Za to bo priložnost na majskem evropskem prvenstvu v Krakowu.

Že 14 dni se večina slovenskih reprezentantov mudi "v deželi tam spodaj". "Priprave v Avstraliji potekajo zelo dobro, nekaj nevšečnosti je povzročilo močno deževje. A s tem se niso preveč obremenjevali," je povedal generalni sekretar Kajakaše zveze Slovenije Jakub Marušič.

Peter Kauzer, Janoš Peterlin, Nina Mozetič, Dejan Stevanovič ter dvojca Nejc Višnar/Urban Jarc in Blaž Oven/Luka Slapšak so v Avstraliji že od sredine januarja. Ostali so se pridružili konec preteklega meseca na čelu s Simonom Hočevarjem. "Nina Mozetič je imela nekaj težav z ramo, Dejan Stevanovič z ušesi, medtem ko Jošt Zakrajšek razmišlja o zamenjavi vesla in se precej ubada s tem," je še obrazložil malenkostne težave slovenske odprave.

V Avstraliji se pripravlja tudi Špela Ponomarenko, kjer trenira na obali Gold Coast skupaj s tekmovalkami iz Avstrije in Madžarske ter z avstralskimi aduti. Jernej Župančič Regent, ki že ima izpolnjeno olimpijsko normo, pa vse svoje priprave podreja avgustovskim OI. Po pripravah v Planici se je odpravil v Maroko, kjer trenira skupaj s francosko reprezentanco. Za oddaljeno deželo se ni odločil Dejan Kralj, ki se odpravlja na priprave v Atene, kjer bo treniral skupaj z Italijani.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin