Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
11. 7. 2014,
23.12

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

slovenska odbojkarska reprezentanca odbojka Bruno Najdič Turčija Novo mesto evropska liga

Petek, 11. 7. 2014, 23.12

8 let

Utrujene Slovenke tokrat praznih rok

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Slovenske in turške odbojkarice so v svoji predzadnji tekmi skupine A evropske lige prikazali na trenutke odlično igro, po več kot dveh urah boja pa so na koncu slavile gostje.

Turkinje, ki so si že zagotovile prvo mesto v skupini A evropske lige, so v Novo mesto pripotovale v svoji najboljši zasedbi, kajti že prihodnji teden, natančneje 16. julija, jih čaka prva finalna tekma z Nemčijo. Praktično vse igralke, manjkali sta le dve, ki so prišle v Novo mesto, so igrale tudi na uvodnih tekmah evropske lige, ko so v Mersinu gostile slovensko izbrano vrsto. Za razliko od turške ekipe, je bila slovenska precej spremenjena, kajti v Turčiji so zmago in poraz izborile le Sara Hutinski, Katja Medved, Marina Kaučič, Sara Valenčič, Marina Cvetanovič in Tina Kaker, kajti poškodbe in obveznosti na fakultetah so naredile svoje. Hutinski, Kaučič,Valenčič, Cvetanovič in Medved so tudi začele nocojšnjo tekmo proti turški ekipi, ob njih pa sta bili v začetni postavi še organizatorka igre Sara Najdič in korektorka Iza Mlakar. Do prvega tehničnega odmora sta se ekipi še »otipavali«, vsaka od njiju je tudi naredila dve napaki na svoj servis, po še eni lastni napaki gostij, tokrat po napadalni akciji pa je Slovenija kot prva na tekmi nasprotnicam pobegnila za dve točki (9:7). Toda z delnim izidom 6:2 so do dveh točk prednosti prišle gostje (13:12), a so Slovenke s tremi zaporednimi bloki, dvakrat je bila uspešna Sara Hutinski, enkrat Iza Mlakar, na drugi tehnični odmor odšle s tremi točkami prednosti. Po novem bloku turške ekipe, ki je bila v povprečju precej višja od slovenske, je Bruno Najdič ob izenačenju na 21. točki vzel prvi polminutni odmor. Z asom Ceylan Arisan so Turkinje povedle z 22:21, namesto Valenčičeve pa je na igrišče stopila Lana Ščuka, sicer tudi mladinska reprezentantka Slovenije. Do prve zaključne žoge za zmago v uvodnem nizu so prišle gostje, ki so z asom Özgenur Yurtdagülen izkoristile drugo zaključno žogo.

Z dvema zaporednima točkama Sare Hutinski, ki je bila tudi na servisu in uspešnem penalu Kaučičeve, so Slovenke na začetku drugega niza povedle s 3:0. Toda po treh lastnih napakah domače ekipe so gostje dosegle kar pet točk zapored, zato je Bruno Najdič vzel polminutni odmor. Polminutni odmor je prinesel boljšo igro slovenske ekipe, ki je na prvi tehnični odmor vendarle odšla s točko zaostanka. Že pred polminutnim odmorom se je v igro vrnila Lana Ščuka, ki je zamenjala Valenčičevo. V slovenski ekipi se je razigrala kapetanka Marina Cvetanovič, gledalci pa so bili na nogah ob točki za slovensko vodstvo z 12:11, ko sta ekipi rešili nekaj »težkih« žog, bili uspešni tudi v bloku, na koncu pa je točko dosegla Lana Ščuka. Z novo točko odlične Sare Hutinski so na servis Cvetanovičeve Slovenke povedle s 14:11. Prednost treh točk so ohranile tudi ob drugem tehničnem odmoru. Toda podobno kot v prvem nizu se je njihova prednost do vstopa v končnico že stopila, čeprav so vodile tudi še z 20:15. Na 21. točki sta bili ekipi že skupaj, vendar sta Cvetanovičeva in Mlakarjeva poskrbeli za dve zaključni žogi za izenačenje v nizih. A tudi to ni bilo dovolj za zmago, kajti preko Yeliz Baše so Turkinje izid izenačile, toda Valenčičeva in razpoložena Mlakarjeva s svojo že štirinajsto točko na tekmi sta le prinesli izenačenji domači ekipi.

Tretji niz so bolje začele turške odbojkarice, ki so na prvi tehnični odmor odšle s prednostjo treh točk. V slovenski ekipi so se spet pojavile težave na sprejemu, tudi servis ni bil več tako uspešen kot v drugem nizu, toda ko so popravile ta dva elementa v svoji igri, je na trinajsti točki sledilo izenačenje. Vseeno so bile ob drugem tehničnem odmoru še naprej v prednosti turške odbojkarice, ki so Slovenkam pobegnile za dve točki. Zadnji dve točke so dosegle po zaslugi lastnih napak domače ekipe. Tako kot tudi točko za vodstvo s 17:14, zato je Najdič spet posegel po mladi Ščuki, na zaslužen počitek pa je odšla Valenčičeva. Z blokom druge najmanjše igralke v slovenski reprezentanci, Sare Najdič, sta bili ekipi na osemnajsti točki že spet izenačeni, z novim blokom, tokrat Kaučičeva pa je Slovenija po dolgem času povedla z 19:18. Obetala se je še ena izenačena končnica, v kateri so bile bolj zbrane gostje, ki sta jim bolj koristili dve daljši prekinitvi, zaradi manjše zmede za zapisniško mizo, ki je nastala ob številnih menjavah v turški ekipi.

V letošnji sezoni so slovenske odbojkarice že nekajkrat po treh nizih zaostajale za svojimi nasprotnicami, a so na koncu le izvlekle zmago. Vendar se tokrat četrti niz, v katerem je v igri ostala Ščuka, za slovensko ekipo ni začel najbolj obetavno, kajti z dvema zaporednima blokoma so Turkinje povedle s 6:3. Najdič je v igro vrnil Valenčičevo, zaostanek njegovih izbrank pa se do drugega tehničnega odmora ni znižal. Slovenske odbojkarice se niso predale, borile so se za vsako točko in po še eni dolgi izmenjavi žog, je na koncu z blokom gledalce navdušila Valenčičeva, ki je nato z asom poskrbela za izenačenje na enajsti točki. Do prvega vodstva v četrtem nizu so domače odbojkarice prišle po novem uspešnem napadu Mlakarjeve (12:11), vendar so ob drugem tehničnem odmoru za gostjami zaostajale za točko. Z asom so Turkinje povedle z 19:16, z novim polminutnim odmorom pa je Najdič še zadnjič skušal najti priključek z gostujočo ekipo. To je njegovim izbrankam tudi uspelo, kajti z dvojnim blokom Kaučičeve in Mlakarjeve so Slovenke najprej izid izenačile, z novim blokom, tokrat same Kaučičeve pa so celo povedle z 20:19. Tudi tokrat so bile v končnici bolj zbrane turške odbojkarice, ki so zaključile svojo drugo žogo za zmago s 3:1 v nizih. Navkljub porazu slovenske odbojkarice z igro niso razočarale in so, čeprav so jih danes na drugem mestu prehitele Bolgarke, še v igri za končno drugo mesto.

Ne spreglejte