Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
26. 10. 2013,
17.45

Osveženo pred

8 let, 5 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Natisni članek

Sobota, 26. 10. 2013, 17.45

8 let, 5 mesecev

Urška Gračner sedma na MSP v Ljubljani

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue Green 4
Četrti dan mladinskega svetovnega prvenstva v judu v Stožicah je v popoldanskem finalnem delu edina nastopila Urška Gračner. V kategoriji do 78 kilogramov je osvojila sedmo mesto.

Urška Gračner (do 78 kg) je uvodoma razorožila Belgijko An Sophie Meeuwissen in jo ugnala z iponom, v osmini finala pa se je pomerila s Tunizijko Sarro Mzougui in jo premagala z metom za juko. V četrtfinalu je morala varovanka olimpijske prvakinje Urške Žolnir priznati premoč Francozinji Sama Hawah Camara in se preselila v repasaž, kjer jo je prav tako čakala Francozinja, Madeleine Malonga. Slednja je bila prepričljivo boljša in je z dvema vazarijema zapored slavila predčasno zmago, Gračnerjeva pa se je morala zadovoljiti s sedmim mestom.

"Z dopoldanskim delom sem zadovoljna, s tole zadnjo borbo pa ne. Res je, da je bila tekmica zelo močna, a bi se ji morala bolj upirati. Še bo potrebno trdo trenirati," je dejala Gračnerjeva.

Predčasno je iz prve borbe napredoval tudi Rok Polajžer (do 100 kg), ki je v prvi borbi z iponom ugnal Belorusa Viktorja Larčanko, v drugi borbi pa ga je predčasno presenetil Bosanec Slobodan Dorda. Ostali slovenski tekmovalci so se poslovili že v uvodnih dvobojih. Vito Dragič je moral v kategoriji nad 100 kilogramov priznati premoč Francozu Emreju Sanalu, Klara Apotekar (do 78 kg) je izgubila proti Kanadčanki Ani Lauri Portuondo, za Tjašo Šalamun (nad 78 kg) je bila premočna Kazahstanka Ruža Duhturbajeva, Andraž Špiler (do 100 kg) pa je klonil pod meti Nemca Mariusa Piepkeja.

V nedeljo bo prvič v zgodovini mladinskih prvenstev na sporedu tudi ekipno tekmovanje, slovenskim judoistkam Andreji Leški, Maji Povšnar, Manji Kropf, Anji Štangar, Nataši Bende, Aji Gačnik Zupanc, Živi Istenič, Urški Gračner in Klari Apotekar je današnji žreb v prvem krogu namenil Mehiko, judoistom Roku Plešniku, Adrianu Gombocu, Luki Kuraltu, Igorju Potpariču, Primožu Marinčiču, Mihaelu Žganku, Tadeju Mulcu, Roku Polajžerju, Andražu Špilerju in Vitu Dragiču pa Brazilijo.

Ne spreglejte