Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
26. 4. 2014,
21.42

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Sobota, 26. 4. 2014, 21.42

8 let

Špela Kratochwill do tretje zmage v sezoni med članicami

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Špela Kratochwill, članica Kluba za ritmično gimnastiko Narodni dom, je zmagala še na tretji tekmi za državno prvenstvo.

Kratochwillova je bila najboljša z vsemi vajami; z obročem, žogo, s kiji in trakom, skupno je zbrala 60,550 točke. Druga je bila Monija Čebašek iz Šiške (53,900), tretja pa še ena članica Narodnega doma, Karmen Petan (50,150).

Po zmagah na prvi tekmi za DP februarja v Ljubljani ter marca v Mariboru je Kratochwillova danes v Ljubljani prepričljivo slavila še eno zmago. Varovanka trenerk Lene Jakubovske in Lene Salavjove, zadnje desetletje dobitnic nazivov trener leta po izboru Gimnastične zveze Slovenije v različnih starostnih kategorijah, je po tekmi povedala, da je izjemno zadovoljna s prvim delom sezone.

"To je že moja sedma tekma zapored, odkar sem januarja prestopila v člansko kategorijo. Vaje z obročem, žogo in s kiji sem prikazala zelo dobro, v bistvu sem iz vaje v vajo stopnjevala nastope, a pri traku mi je malo zmanjkalo moči, saj moram reči, da sem že kar precej utrujena. Zadnji nastop s trakom sem v bistvu že komaj zdržala, v bistvu je bilo v vaji kar nekaj manjših napak," je po tretji zaporedni zmagi na tekmah za državno prvenstvo povedala komaj 16-letna članica Narodnega doma.

Med članicami danes zaradi bolečin v hrbtenici, zaradi katerih je morala odpovedati tudi nastop na minulem mednarodnem turnirju na Galjevici MTM Narodni dom, ni nastopila drugouvrščena z minule tekme za DP v Mariboru, Sara Kragulj (Moste).

Med mladinkami, ki jih junija čaka ekipni nastop na evropskem prvenstvu v Bakuju, so vse tri stopničke zasedle ritmičarke Narodnega doma; zmagala je Aja Jerman (53,083) pred Aleksandro Podgoršek (52,683) in Tajo Karner (51,200), četrta pa je bila Moščanka Iza Zorec (50,083). Štiri reprezentantke bodo Slovenijo zastopale tudi v Azerbajdžanu.

Med kadetinjami je zmago slavila Ana Kragulj (23,300) iz Most pred dvema telovadkama Narodnega doma Mašo Zaletelj (22,017) in Laro Pikovnik (21,617), pri najmlajših je bila prav tako najboljša Moščanka Tesa Prihoda (19,900) pred Elo Lipicer (Šiška/18,450) in Brigito Kraševec (Moste/18,400). Moščanke so zmagale tudi v skupinskih sestavah (8,433) pred Branikom (8,417) in Narodnim domom (7,917).

Naslednjič se bodo ritmičarke predvidoma zbrale 25. in 26. maja, ko bo v Ljubljani državno prvenstvo za vse, ki so si prek prvenstvenih tekem izborile nastop.

Ne spreglejte