Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
1. 10. 2011,
21.26

Osveženo pred

7 let, 12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Sobota, 1. 10. 2011, 21.26

7 let, 12 mesecev

Slovenski vaterpolisti klonili proti Turkom

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
V prvi tekmi dodatnih kvalifikacij za vaterpolsko evropsko prvenstvo 2012 je Slovenija v Kranju izgubila proti Turčiji s 5:7 (0:0, 1:3, 3:2, 1:2). Povratna tekma bo 29. oktobra v Carigradu.

Kranjska tekma je bila že prvi polčas za uvrstitev na sklepni turnir vaterpolskih ekip stare celine, ki bo januarja prihodnje leto v Eindhovnu na Nizozemskem. Zmage so se veselili Turki, ki so tako že napravili velik korak do dežele tulipanov.

Obema ekipama se je v uvodu poznala nervoza pred pomembnim obračunom, podjetnejši pa so bili Slovenci. Že v prvem napadu je vratnico zadel Rok Crnica, pa tudi kasneje Turki nikakor niso izdelali napada, iz katerega bi lahko zadeli slovenski gol. Najbližje so bili gosti golu v tretji minuti, a je vratar Luka Gržentič Oytunu Okmanu ubranil petmetrovko, takoj nato pa jo je zapravil tudi Jure Nastran. V nadaljevanju se je igra nekoliko razživela, na vsaki strani pa se je še enkrat zatresla vratnica, od Slovencev jo je zadel Teo Galič.

V drugi četrtini so Turki povedli, ko je Okman z velike razdalje s strelom na srečo ob izteku napada presenetil Gržentiča. Že naslednjem napadu je ob igralcu več za izenačenje poskrbel Andraž Verač in kot da so se strelci ogreli, po nekaj sekundah so spet vodili gostje. Tokrat je zadel Alican Cagatay in ko je zadel še Halil Beskardesler, so Turki napovedali, da so že v Kranj prišli po zmago.

Po menjavi strani je Sloveniji novo petmetrovko priigral Luka Komatar, za znižanje pa je zadel Matej Nastran, a je Beskardesler v naslednjem napadu izkoristil prednost igralca več. Paket golov je na drugi strani zavezal Jure Nastran in poskrbel za glasne tribune, Avsenikova Golica pa je po strelu Boruta Anzeljca sredi tretje četrtine zadonela za izenačenje na 4:4. Okman je poskrbel za minimalno vodstvo Turkov pred zadnjim odmorom.

Že prvi napad v zadnjem delu pa je po zmedi v slovenski obrambi izkoristil Can Güven, Beskardesler pa je nato v tretji minuti zadnjega dela izkoristil še prednost igralca več in potrdil novo turško zmago, že četrto zaporedno v dvoboju s Slovenijo. Morda bi drugačen razplet lahko preprečil kapetan Erik Bukovac, ki je imel štiri minute pred koncem priložnost, da zniža s petih metrov, a še enkrat več je žogo ustavila vratnica. Crnica je z golom za minus dve poskrbel, da Slovenci v Carigradu vendarle ne bodo popolnoma brez možnosti.

Ne spreglejte