Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
11. 5. 2013,
17.58

Osveženo pred

8 let, 5 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Natisni članek

Sobota, 11. 5. 2013, 17.58

8 let, 5 mesecev

Slovenski mirnovodaši v Szegedu do finalov B

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 2
Szeged gosti prvo tekmo svetovnega pokala v sprintu na mirnih vodah v sezoni 2013.

Na Madžarskem tekmujejo trije slovenski kajakaši. Na 1000 metrov sta v finalu B veslala Jošt Zakrajšek in Lovro Leban in zasedla skupno deseto oziroma 17. mesto. Anja Osterman je na 500 metrov obstala v polfinalu, v nedeljo pa bo nastopila v finalu B na 200 m. Za primorsko kajakašico Ostermanovo je bil nastop na 500 metrov sploh prvi na tekmah svetovnega pokala. Že v kvalifikacijah je nastopila v močni skupini, kjer je zasedla sedmo mesto in napredovala v polfinale. Tam je z zaostankom dobrih 12 sekund zasedla osmo mesto in končala nastope na tej razdalji.

V Szegedu je nato veslala še v kvalifikacijah na 200 metrov, kjer je s časom 44,810 zasedla šesto mesto v svoji skupini ter napredovala v polfinale. Tudi v polfinalni skupini je zasedla šesto mesto, a veslala dve sekundi hitreje kot v kvalifikacijah. Dosežek je zadostoval za uvrstitev v nedeljski finale B. To bo njen prvi nastop v finalu B na tekmah svetovnega pokala. Leban in Zakrajšek sta na 1000 metrov veslala v finalu B. Oba sta v svojih kvalifikacijskih skupinah osvojila tretji mesti ter napredovala v polfinale, kjer je Zakrajšek v zelo izenačeni skupini z zaostankom 0,708 sekunde zasedel peto mesto, Leban pa je bil v svoji polfinalni skupini tretji.

V finalu B je Zakrajšek veslal zelo dobro in zmagal, kar mu je prineslo skupno deseto mesto. Njegov čas bi v finalu A zadostoval za peto mesto. "Po včerajšnji slabši uvrstitvi v polfinalu sem danes v finalu B popravil vtis in v cilj priveslal z dobrima dvema sekundama prednosti pred tekmeci. Če včeraj sreča ni bila na moji strani, je bilo danes drugače. Veter je bil sicer precej šibkejši, pa vendar," je po tekmi sporočil Jošt Zakrajšek. Tudi Lovro Leban je veslal v finalu B, kjer je zasedel osmo mesto, skupno 17.

Leban je v popoldanskem delu tekmovanja nastopil tudi v kvalifikacijah na 200 metrov, kjer je za zmagovalcem skupine Kasperjem Bleibachom z Danske zaostal za 1,698 sekunde in zasedel šesto mesto. Ta uvrstitev je pomenila napredovanje v polfinale, kjer pa nato ni nastopil. Jošt Zakrajšek bo zadnji dan tekmovanja veslal na 5000 metrov.

Ne spreglejte