Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
21. 2. 2009,
16.24

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Sobota, 21. 2. 2009, 16.24

8 let

Slovenkam s puško spodletelo v Pragi

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Slovenska ženska članska reprezentanca na evropskem prvenstvu z zračnim orožjem v Pragi ni izpolnila zastavljenih ciljev.

Zdenka Stern (392) je s puško osvojila 38., njeni reprezentančni kolegici Kaja Repič (388) in Katja Dadič (384) pa 59. oziroma 66. mesto, kar je na koncu zadostovalo za skromno 16. mesto v ekipni konkurenci (1164).

V posamični tekmi - kar deset tekmovalk se je po obveznem delu moralo znova postaviti na strelsko mesto in si finalno uvrstitev priigrati v dodatnem razstreljevanju - je zmagala Hrvatica Snježana Pejčić (500,5/397). Druga je bila Nemka Beatte Gauss (499,3/398), tretja pa Čehinja Pavla Kalna (498,8/397), ki je v dodatnem nastopu ugnala Srbkinjo Andreo Arsović. Čehinja je zadela 10,1, Srbkinja pa 9,8 kroga. V ekipni konkurenci je zlato kolajno osvojila Norveška (1187), srebrno Hrvaška (1186), bronasto pa Nemčija (1184).

Sternova izgublja potrpljenje

Izbrankam legendarnega slovenskega trenerja Lojzeta Mikoliča je v češki prestolnici spodletelo, prav vse so močno zaostale za zadnjimi dosežki z mednarodnih tekem. Še "najboljša" je bila Sternova - v Pragi je navkljub pravočasni prijavi Strelske zveze Slovenije (SZS) nastopila pod dekliškim priimkom Stolnik -, pa še ona je bila po nastopu močno razočarana.

"Na zadnjih treningih sem imela dober občutek, danes pa je na dokaj 'neprijaznem' strelišču enostavno izginil. Na velikih tekmah mi nikakor ne uspe doseči dobre uvrstitve, pa tudi sreča mi na evropskih ali svetovnih prvenstvih ter tekmah za svetovni pokal praviloma obrne hrbet. Počasi izgubljam potrpljenje ..." je bila kritična do svojega nastopa v Pragi 29-letna Sternova, ki na evropskih prvenstvih neprekinjeno nastopa že od leta 2000.

Slab nastop Repičeve

Repičeva, novinka na prvenstvih stare celine, je bila po tekmi močno razočarana s svojim nastopom, pa tudi samim streliščem. "Pričakovala sem, da bo evropsko prvenstvo na veliko višji organizacijski ravni, a sem se zmotila. Pogoji na strelišču so bili resda za vse tekmovalke enaki, ob slabi svetlobi in mrazu v dvorani se nikakor nisem mogla zbrati. Za svojimi dosežki z zadnjih tekem in treningih sem zaostala za pet, šest krogov," je po tekmi dejala 21-letna Kamničanka, medtem ko je njena leto dni starejša reprezentančna sotekmovalka iz Slovenskih Konjic dodala: "Moj nastop je bil zelo slab, med tekmo nisem imela pravega občutka. V dvorani me je vseskozi zeblo, temperatura je bila zagotovo nižja od predvidenih 18 stopinj Celzija."

Debevec v nedeljo

V praški dvorani O2 Arena so se danes predstavile še štiri slovenske tekmovalke s pištolo. Štiriintridesetletna Ptujčanka Majda Raušl je v članski konkurenci osvojila 23. mesto (377 krogov), v mladinski pa so se naše tekmovalke zvrstile na naslednja mesta: 20. Staša Simonič (367), 30. Mojca Kolman (364) in 41. Simona Molan (357). V ekipni konkurenci so tekmo s 1088 krogi končale na osmem mestu.

V današnjih popoldanskih urah bo v Pragi nastopila še ženska mladinska reprezentanca z zračno puško (Živa Dvoršak, Nina Juvan in Saša Marija Ratnik), v nedeljo pa bo na sporedu moški dan, na katerem bo nastopila štiričlanska slovenska zasedba: Rajmond Debevec, Robert Markoja, Željko Moičevič (člani) in Grega Potočnik (mladinec).

Ne spreglejte