Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
1. 8. 2011,
11.54

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Ponedeljek, 1. 8. 2011, 11.54

8 let

Slovenija za las ob evropsko prvenstvo

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Evropska strelska zveza je dva dni pred začetkom evropskega prvenstva v Beogradu za prireditelja EP 2014 izbrala Moskvo, ki je za pičla dva glasova premagala Pragersko.

Pragersko pa se je potegovalo za organizacijo EP z zračnim orožjem ter orožjem malega in velikega kalibra ter puško šibrenico. Na koncu je slavila Moskva z 38 glasovi, Pragersko jih je prejelo 36, azerbajdžanski Baku pa pet. Slovenijo so podprle praktično vse zahodnoevropske države, na koncu pa je vendarle odločil "vzhodni strelski blok". V primeru tajnega glasovanja bi se morda vse skupaj končalo tudi z zmagoslavjem Slovenije, na "javni" izbiri prireditelja pa sta ji zmanjkala dva glasova. Izbor prireditelja zaključnega turnirja z orožjem malega in velikega kalibra je minil v znamenju Danske (40 glasov), kandidaturi iz Slovenije in Cipra pa sta prejela po 17 glasov.

Sicer je v modernem strelskem centru Kovilovo bolj ali manj vse nared za eno najbolj pomembnih evropskih strelskih tekem v tej sezoni. Kar 1053 strelcev in strelk ter približno 359 spremljevalcev iz 47 držav se ne bodo borili le za kolajne. Strelske preizkušnje v predmestju srbske prestolnice bodo tudi eno izmed zadnjih tekmovanj, kjer se bodo delile olimpijske kvote za London 2012.

Slovenska strelska odprava se je v polnem številu zbrala v Beogradu, po drevišnjem slovesnem odprtju evropskega prvenstva z orožjem malega in velikega kalibra ter puško šibrenico pa bodo v torek prve na strelsko črte stopile Tamara Matko in Jasmina Maček v trapu ter Živa Dvoršak v mladinski konkurenci z malokalibrsko puško 60 leže.

"Moja pričakovanja so visoka, tako kot vedno. Na zadnjih treningih nisem blestela, zaradi tega sem naredila krajši štiridnevni premor. Upam, da bo to dvignilo moja raven streljanja," je navkljub nekaterim težavam optimistična 35-letna Tamara Matko, medtem ko je njena štiri leta mlajša reprezentančna sotekmovalka iz Prekmurja Jasmina Maček dodala: "Konkurenca v Beogradu je strahovita. Vse najboljše evropske strelke so tukaj, marsikatera od njih bo skušala izpolniti olimpijsko kvoto za London. Glede na zadnje pregledne treninge lahko rečem, da nimam previsokih pričakovanj. Upam, da bom dobro opravila z vsemi tremi serijami. Potrudila se bom po svojih najboljših močeh, kaj pa mi bo to prineslo ..."

V nadaljevanju evropskega prvenstva bo na strelsko črto stopilo še devet Slovencev. Najbolj obremenjena člana naše strelske ekspedicije v srbski prestolnici bosta Rajmond Debevec in Robert Markoja, ki bosta nastopila v kar petih strelskih disciplinah s puško malega in velikega kalibra, poleg njiju pa bodo slovenske barve zastopali še Željko Moičević, Dušan Ziško ter Renata Oražem Vršič (vsi MK puška). V članski konkurenci z MK pištolo bo nastopil le Boštjan Simonič, Boštjan Maček, Matej Žniderčič in Ivo Kompan pa v trapu.

Ne spreglejte