Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
13. 10. 2008,
19.26

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Ponedeljek, 13. 10. 2008, 19.26

8 let

Slovenci na EP z velikimi obeti

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Osemčlanska slovenska reprezentanca, ki bo nastopila na evropskem prvenstvu v športnem plezanju od 15. oktobra do sobote, 18. oktobra, se v Parizu nadeja visokih uvrstitev.

V slovenski reprezentanci je nekaj tekmovalcev, ki že precej časa krojijo vrh svetovnega športnega plezanja.

Slovenci bodo v francoski prestolnici nastopili v dveh od skupno treh disciplin: v težavnosti in balvanskem plezanju. Ženski del ekipe sestavljajo Maja Vidmar (težavnost), Mina Markovič (težavnost), Natalija Gros (težavnost in balvani) in Katja Vidmar (balvani), pri moških pa bodo nastopili Klemen Bečan (težavnost in balvani), Matej Sova (težavnost), Blaž Rant (balvani) in Rok Klančnik (balvani).

Prvenstvo se bo začelo s kvalifikacijami v balvanskem plezanju v sredo in nadaljevalo s kvalifikacijami v težavnosti v četrtek. V petek bo že finalni nastop moških v balvanih in žensk v težavnosti, sobota pa je rezervirana za finale žensk v balvanih in moških v težavnosti.

Sicer je evropsko prvenstvo v Parizu sedmo po vrsti; na vsake dve leti se menjujeta evropsko in svetovno prvenstvo. Slovenski tekmovalci so doslej z evropskih prvenstev prinesli tri kolajne. Leta 2000 je Martina Čufar v Chamonixu osvojila srebrno kolajno, štiri leta kasneje je bila v Lecceju prav tako srebrna Natalija Gros, Maja Vidmar pa je pred dvema letoma iz Jekaterinburga prinesla domov bron.

Po dosedanjih rezultatih si lahko ekipa veliko obeta tudi v Parizu. Trenutno ima Slovenija kar pet tekmovalcev, ki so v vrhunski formi. Štiri dekleta so v letošnji sezoni v svetovnem pokalu vsaj po enkrat stala na zmagovalnih stopničkah. Maja Vidmar je dosegla dve zmagi in eno tretje mesto v težavnosti, Mina Markovič eno zmago, eno drugo in eno tretje mesto v težavnosti, Natalija Gros drugo mesto v težavnosti in tretje v balvanih, Katja Vidmar pa drugo mesto v balvanih. Med moškimi je Klemen Bečan prispeval eno tretje mesto v težavnosti. Ker je kandidatov za najvišja mesta precej, vodstvo pričakuje, da bo lahko ekipa nastopila bolj sproščeno.

Ne spreglejte