Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
10. 2. 2008,
14.30

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Nedelja, 10. 2. 2008, 14.30

8 let

Slovencem tri zmage in tretje mesto

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Drugo letošnje tekmovanje v paraskiju za točke evropskega pokala v nemškem Oberammergau je minilo v znamenju slovenskih padalcev.

Le-ti so še enkrat več potrdili, da so ena izmed največjih velesil v tej športni panogi, ki združuje dva teka veleslaloma in šest skokov na cilj s padalom. Kljub mešanim občutkom, s katerimi sta se dve slovenski ekipi odpravili na Bavarsko, so naši tekmovalci svoje delo opravili z odliko. V ekipni konkurenci 16 moštev iz šestih držav se je na najvišjo stopničko zavihtelo moštvo Elan v postavi Matjaž Pristavec, Uroš Ban, Matej Bečan in Irena Avbelj, ki so za seboj pustili celotno konkurenco na čelu s favoriziranimi Avstrijci in Nemci. Ekipni uspeh je s šestim mestom dopolnila še ekipa Flycom, ki je nastopala v postavi Borut Erjavec, Jurij Kozjek, Uroš Ule in Domen Vodišek. Da so Slovenci stali na najvišji stopnički tudi v posamičnih konkurencah sta poskrbela Matej Bečan med moškimi in Irena Avbelj med dekleti, slovenski uspeh pa je dopolnil še Matjaž Pristavec s tretjim mestom med moškimi.

''S temi rezultati smo izredno zadovoljni, saj kaj takšnega pred odhodom na Bavarsko nismo pričakovali. Trenirali smo sicer solidno, toda občutka za tekmo še nismo imeli, saj je šlo za našo prvo letošnjo preizkušnjo v evropskem pokalu, medtem ko so tekmeci z enim tekmovanjem že opravili. Seveda to ne pomeni, da bomo ob tem uspehu zaspali. Delali bomo naprej in se pospešeno pripravljali na evropsko prvenstvo meseca marca,'' je ocenil prvo letošnje tekmovanje trener leških padalcev Drago Bunčič.

Zadovoljna sta bila tudi oba zmagovalca v posamični konkurenci, Irena Avbelj je po nastopu dejala: ''Zadovoljstvo je veliko, predvsem sem vesela ker sem oba veleslalomska teka odpeljala zelo lepo, in tudi pri skokih se je vse skupaj izteklo zelo dobro, čeprav so bili pogoji v dveh serijah precej težki. Tekma je služila tudi kot odličen trening, saj smo dobili ponovno občutek za tekmovanje.'' Zmage se je veselil tudi Matej Bečan, ki je ugnal starega paraski mačka iz Nemčije Reinholda Heibla. ''Pred zadnjim skokom sem bil kar precej nervozen, saj sem imel le centimeter prednosti, ko pa sem videl, da je Heibel 'padel' 6 cm, se mi je kar kamen odvalil od srca, poleg tega pa so bili še pogoji v zadnjem skoku odlični. Zmage sem izredno vesel in mi daje dodatnega motiva za nadaljevanje paraski sezone'' je povedal po prvi letošnji tekmi. Slovenske tekmovalce v paraskiju čaka prihodnji konec tedna državno prvenstvo na Kobli.


Rezultati:

Ekipno: 1. Elan (Pristavec, Ban, Bečan,. Avbelj) 146 cm, 2. Red Bull (Avt) 232 3. Team Austria (Avt) 287 … 6. Flycom (Ule, Erjavec, Kozjek, Vodišek) 480

Moški: 1. Bečan (Slo) 24 cm 2. Heibel (Nem) 27 3. Pristavec (Slo) 31 4. Ban (Slo) 33

Ženske: 1. Avbelj (Slo) 16 cm 2. Kücher (Avt) 22 3. Franz (Švi) 54

Ne spreglejte