Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
13. 3. 2014,
20.48

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Sašo Bertoncelj gimnastika

Četrtek, 13. 3. 2014, 20.48

8 let

Slab uvod slovenskih telovadcev v Cottbusu

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Telovadke in telovadci so v Cottbusu s kvalifikacijami začeli tekmo svetovnega pokala v športni gimnastiki.

Pri dekletih se Slovencem ni izšlo po željah, saj sta Teja Belak in Tjaša Kysselef ostali brez finala, prav tako pa pri fantih Sašo Bertoncelj in Žiga Šilc. Sašo Bertoncelj je na konju z ročaji dobil 14,566 točke, kar je zadostovalo za 11. mesto, Žiga Šilc pa je bil na parterju 34. z oceno 13,166 točke. Rok Klavora zaradi bolezni ni nastopil v kvalifikacijah parterja.

"Sašu so vse zadeve, ki so se dogajale po operaciji, tudi nenavaden postopek rehabilitacije, pustili toliko posledic, da ni bil dovolj pripravljen. Vajo je sicer naredil v celoti, a z več napakami. Ocena na koncu niti ni bila tako slaba, ampak so bili tekmovalci predvsem v zadnji skupini tako dobri, da so ga prehitevali. Sašo je zadovoljen, ker je vajo izvedel in ima dovolj moči. Malo pa mu manjka, ampak forma se bo stopnjevala in bo iz tekme v tekmo bolje," je nastop ocenil selektor moške reprezentance Sebastijan Piletič.

Ta se je ozrl še na nastop Šilca: "Šilc ima novo vajo, elemente dobro pozna, kondicije in moči ima dovolj, žal pa pri nas nimamo parterja, tako da so manjkale ponovitve teh skokov. Sklepno fazo treninga smo pogrešali. Nekaj smo krpali s treningi v Čakovcu, ampak je bilo malo premalo. Uvrstitev je sicer res nizka, ampak zelo malo je manjkalo, da bi končal okoli 15. mesta."

Kysselefova je v kvalifikacijah s 13,383 točke zasedla deveto mesto in za las zgrešila finale, medtem ko sta se Belakovi oba skoka ponesrečila in je ostala pri repu uvrščenih, na 18. mestu od 19 uvrščenih.

"Danes je bilo za nas zelo slabo. Teja je pri obeh skokih padla, tako da je dobila skupno oceno 12,8, Tjaši pa pri enem skoku ni uspelo narediti še pol obrata, ki bi ga morala, tako da je za pol desetinke točke zaostala za finalom na devetem mestu. Še toliko večja škoda pa je, ker bi Teja z oceno, ki jo ponavadi dosega, danes osvojila drugo mesto. To bi bila super napoved za finale, ampak na žalost ji ni uspelo, zato je bilo kar malce razočaranja," je nastopa pokomentiral selektor reprezentance Andrej Mavrič.

Belakovo nov nastopa čaka v petek v kvalifikacijah na gredi, kjer bo nastopila tudi Saša Golob. Ta bo nastopila še v kvalifikacijah parterja. V moški konkurenci kvalifikacijski nastop čaka Mitjo Petkovška na bradlji ter Alena Dimica na bradlji in drogu.

Ne spreglejte