Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
10. 2. 2008,
17.45

Osveženo pred

7 let, 12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Nedelja, 10. 2. 2008, 17.45

7 let, 12 mesecev

Slab slovenski dan v Parizu

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
V Parizu se je končal super svetovni pokal v judu. Na tatamije je stopilo pet slovenskih borcev, a so Klemen Ferjan, Aljaž Sedej, Igor Spasojevič, Primož Ferjan in Matjaž Ceraj ostali brez uvrstitev.

Super svetovni pokal v Parizu prav tako kot vse tekme svetovnega pokala prinaša pomembne točke za kvoto, ki šteje za nastop na olimpijskih igrah v Pekingu. Vozovnice za Kitajsko so si doslej praktično že zagotovili Urška Žolnir, Lucija Polavder in Roki Drakšič, ki so na lestvici Evropske judo zveze uvrščeni višje od petega mesta, ki vodi na OI. Vsi ostali slovenski reprezentanti tako kot tudi mnogi tekmovalci iz drugih držav pa omenjene točke še kako potrebujejo, prav dobre uvrstitve na super svetovnih pokalih pa štejejo še nekoliko več kot "običajne" tekme svetovnega pokala. Prav zato je bila konkurenca v Parizu izredno močna.

Premagal Francoza, klonil proti Turku

Klemen Ferjan je bil najprej močnejši od Gruzijca Grigolja Šinjikašvilija. V drugem krogu je starejši od bratov Ferjan naletel na neugodnega Francoza Alaina Schmitta, ki je septembra lani na svetovnem pokalu v Birminghamu že premagal Sedeja. Ker je Schmitt v nadaljevanju svoje tekme dobil, se je Ferjan preselil v repasaž, kjer se je pomeril z Estoncem Aleksejem Budolinom. Toda slednji je bil premočan, tako da je Ferjan ostal brez končne uvrstitve.

Aljaž Sedej je v isti kategoriji kot Ferjan najprej premagal Francoza Benjamina Rouxa, nato pa klonil proti Turku Ibrahimu Halilu Ozerlerju.

V kategoriji do 90 kilogramov je po dolgem času v svetovnem pokalu nastopil Igor Spasojevič, ki pa je moral v prvem krogu priznati premoč Švicarju Sergeiju Aschwandenu. Ta pa se ni uvrstil v nadaljevanje, tako da je Spasojevič ostal brez repasaža in uvrstitve.

Brez zmage na rojstni dan

Primož Ferjan, prav danes je praznoval 22 let, je v kategoriji do 100 kg ostal brez zmage. V prvem krogu ga je premagal 22-letni Nemec Benjamin Behrla, ki je slavil z vazarijem. Ker je Nemec v nadaljevanju klonil proti Izraelcu Arielu Zeeviju, je Ferjan ostal brez repasaža.

Podobna usoda je doletela tudi drugega slovenskega "težkaša" Matjaža Ceraja. Slednji je v kategoriji nad 100 kg v prvem krogu naletel na 27-letnega Poljaka Grzegorza Eitela, ki je bil po polovici borbe boljši z iponom. Tudi Poljak je v nadaljevanju klonil, s čimer je Ceraj ostal brez popravnega izpita in uvrstitve.

Že v soboto je v kategoriji do 73 kilogramov nastopil zgolj Sašo Jereb, ki pa je kljub trem zmagam na koncu ostal brez uvrstitve. V Pariz so sicer odpotovali še Roki Drakšič in nekatere slovenske judoistke - Petra Nareks, Vesna Đukič, Raša Sraka, Urška Žolnir in Lucija Polavder, ki se bodo posvetile pripravam po tokratnem turnirju.

Ne spreglejte