Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
23. 2. 2008,
20.12

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Sobota, 23. 2. 2008, 20.12

8 let

Sedej v Hamburgu klonil v finalu

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Na tekmi super svetovnega pokala v Hamburgu je drugi dan nastopilo pet slovenskih predstavnikov in predstavnic. Najbolje se je z drugim mestom odrezal Aljaž Sedej.

Sedej je le teden po bronasti medalji na tekmi svetovnega pokala znova stopil na stopničke. Tokrat je bi drugi. Mladi slovenski predstavnik je bil v prvem krogu prost, v drugem je premagal Moldavijca Aleksandra Gaina (10:0), v tretjem z enakim izidom Čeha Jirija Pokoryja, prav tako pa je bil z 10:0 boljši tudi od Nemca Dennisa Hucka. Tudi v polfinalu je prišel do zmage z iponom, ugnal je še enega Nemca, tokrat Svena Marescha. V finalu mu je nasproti stal predstavnik Južne Koreje, Jae-Bum Kim, ki je zaustavil člana JK Bežigrad prav na zadnji stopnički (3:0). V isti kategoriji se je slabše odrezal Klemen Ferjan, ki je izgubil svojo prvo borbo in končal tekmovanje brez točk. V kategoriji do 73 kg je Sašo Jereb končal z nastopi že po svoji prvi borbi, kjer je izgubil proti Brazilcu Leandru Guilheiru (0:10), slednji pa je bil slabši v naslednji borbi in član JK Olimpije je ostal brez repasaža.

Žolnirjeva sedma, Djukičeva deveta

Pri dekletih se je v soboto s 7. mestom najbolje odrezala Urška Žolnir (do 63 kg). Začela je z dvema zmagama, najprej je bila boljša od Venezuelke Ysis Barreto (10:0) in nato od Moldavke Ane Repidove. Sledil je poraz proti Kubanki Anaisis Hernandez, tako da je slovenska šampionka morala v repasaž, kjer je začela z zmago proti Švicarki Juliani Robri (10:0), nato pa z enakim rezultatom klonila proti Avstrijki Claudiji Heill. Kategorijo nižje (do 57 kg) je Vesna Djukič osvojila deveto mesto. Začela je enako kot klubska kolegica z dvema zmagama. Najprej je bila boljša od Nemke Miryam Roper (10:0) in nato od Ekvadorke Diane Villavicencio. V borbi, kjer bi ji zmaga prinesla nastop v polfinalu je morala priznati premoč Francozinji Morgani Ribout. V repasažu je bila od Slovenke boljša Azerbajdžanka Kifajata Gasimova.

Jutri bo na sporedu zadnji dan, na "tatamije" pa bo stopila trojica Slovencev in Slovenk. Pri moških se bosta borila Primož Ferjan (do 100 kg) in Matjaž Ceraj (nad 100 kg) ter pri ženskah Lucija Polavder (nad 100 kg).

Ne spreglejte