Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
20. 7. 2011,
11.39

Osveženo pred

8 let, 1 mesec

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Kitajska

Sreda, 20. 7. 2011, 11.39

8 let, 1 mesec

Sara Isaković: Pustiti dušo v vodi

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Po treh letih, odkar je osvojil srebrno medaljo na OI, se Sara Isaković vrača na Kitajsko. Za tokratno svetovno prvenstvo si je kot glavni cilj zadala izpolnitev norme za naslednje OI v Londonu.

Po dveh mesecih vadbe pod vodstvom Mihe Potočnika in višinskih pripravah v Franciji se je formo najuspešnejše slovenske plavalke precej izboljšala. Po daljšem času je spet plavala pod dvema minutama. "Na prvenstvo se ne odpravljam s kakšnimi večjimi pričakovanji, saj po eni strani nase nočem dajati nobeni pritiskov. Upam na čim boljši dosežek, prvi cilj pa je norma za olimpijske igre v Londonu," je uvodoma dejala Sara Isaković.

Kitajska je po časovni razliki šest ur pred Slovenijo, zato so plavalci v Šanghaj odpotovali osem dni prej. "Najprej se je treba privaditi na časovno razliko, zato tudi odpotujemo teden dni prej. Pomembno je, da se pred prvenstvom spočijem in potem bom lahko na štartu še bolj željna dobrega dosežka," poudarja Blejka.

Po olimpijsko normo

Sama se svetovnega prvenstva v 50-m bazenih veseli, imela pa bo čas se srečati s kolegicami iz Univerze Berkeley.

"Na zadnjih treningih se je videl vzpon forme, zato se s pozitivnimi misli podajam na prvenstvo. Veselim se tudi srečanja s plavalkami iz ameriške univerze. Lahko rečem, da sem zelo zadovoljna," odgovarja dobitnica srebrne olimpijske medalje na 200 m prosto.

Tudi pripravljenost je precej boljša, kot je bila pred prihodom iz ZDA, osnovni cilj pa je dosega olimpijske norme za London. "Po višinskih pripravah v Franciji sem se vsak na treningu počutila bolje. Veselim se prvenstva, pripravljena sem pustiti dušo v vodi. V zadnjih letih mi sicer ni šlo najbolje, ampak se borim. Nameravam doseči normo za olimpijske igre, vem pa, da sem sposobna doseči še precej boljše rezultate. Upam, da me bo ta rezultat zavihtel čim višje," je še povedala Sara.

Ne spreglejte