SiolNET. Sportal Drugi športi
4

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Prvakinje v Italijo po občutek

4

termometer

Aktualne odbojkarske prvakinje, igralke Nove KBM, nadaljujejo z intenzivnimi pripravami na prihajajočo sezono, v kateri nameravajo zagospodovati na treh frontah: v prvenstvu, v pokalu in v Interligi.

Mariborčanke se po prepričljivi zmagi na tradicionalnem turnirju v Združenih arabskih Emiratih odpravljajo v italijansko Portio, kjer bodo ta vikend sodelovale na močnem mednarodnem turnirju. ''Kljub temu, da smo v Emirate odpotovali v oslabljeni zasedbi, je ekipa delovala res dobro, in če so bile ostale tekmice objektivno slabše, pa smo v finalu igrali z dokaj močno rusko ekipo Aurora, ki je bila povsem na naši ravni in jo suvereno premagali s 3:0,« je bil zadovoljen z doseženim glavni trener OK Nove KBM Bruno Najdič. Organizatorji turnirja so za najboljšo podajalko proglasili Karmen Kočar, najboljša sprejemalka turnirja je postala Monika Potokar, najboljša napadalka pa je bila Therese McNatt.

Italijanski turnir bo dober pokazatelj

''Prava preizkušnja, ki bo pokazala kolikor toliko realno sliko, pa bo šele turnir v Italiji, kjer bomo nastopili s precej močnejšimi ekipami, tudi s takimi iz lige A1. Zgodba iz Emiratov je bila seveda bolj resno uigravanje ekipe in novih igralk,'' je bil objektiven Najdič. Mariborsko ekipo je sicer že okrepila sprejemalka, Madžarka Anita Petho. Na italijanskem turnirju bodo ob domačinkah, ki nastopajo v italijanski ligi B1, nastopile še prvoligašice iz Conegliana ter Poljakinje. Naše punce po italijanski avanturi pred sezono čakajo še vsaj ene krajše priprave v tujini.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin