Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
10. 5. 2008,
12.10

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Sobota, 10. 5. 2008, 12.10

8 let

Portugalci boljši na prvi tekmi

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Slovenski odbojkarji so na prvi pripravljani tekmi na Portugalskem morali priznati premoč domačinom. Izbranci Gregorja Hribarja so izgubili z 0:3 (23, 22, 22).

Portugalci so srečanje začeli brez prvega organizatorja igre Nuna Pinheira, ki se je šele danes pridružil pripravam, potem ko je z belgijskim Nolikom osvojil naslov državnih prvakov. Pri naših pa je zaradi lažje poškodbe manjkal libero Sebastijan Škorc, v postavi pa zaradi težav s kolenom ni bilo tudi Alena Šketa. Sicer pa je Hribar tekmo začel s Satlerjem na mestu podajalca, Komelom in Urnautom na sprejemu, Kamnikom in Čebronom v bloku ter Gasparinijem na mestu korektorja, libero pa je bil Tomaž Paravan.

Domači so po izenačenem začetku prvič občutno povedli po prvem tehničnem odmoru (10 : 8), slovenski odbojkarji so jih ves čas lovili in ujeli na 23. točki, toda Portugalci so nato prišli še do dveh točk, potrebnih za zmago v prvem nizu. Tudi v drugem nizu našim igra ni stekla, Portugalci so hitro povedli, za povrh vsega pa so slovenski odbojkarji naredili kar nekaj nepotrebnih napak. Ob rezultatu 18:14 za gostitelje si je Alan Komel lažje poškodoval gleženj, pri tem, ko je skočil na nogo enemu od igralcev nasprotne ekipe.

V nadaljevanju so naši razliko sicer malce uspeli znižati, niz pa je vseeno pripadel Portugalcem. Selektor Hribar je zato v tretjem nizu nekoliko spremenil postavo in na sprejemu sta tako zaigrala Pleško in Flajs, medtem ko se je Urnaut preselil na mesto korektorja. Pri Portugalcih (srečanje so začeli v postavi Reis, Frada, Cruz, Santos, Gaspar, Malveiro, libero Teixeira) pa je na igrišče stopil tudi kapetan Jose. Kljub temu, da so naši večji del niza vodili, je zaključek znova pripadel gostiteljem.

Selektor Gregor Hribar je bil po srečanju precej nezadovoljen s prikazano igro: "Tekmo smo, glede na opravljene treninge, odigrali slabše od pričakovanj. Odbojkarji iz začetne postave niso servirali dovolj agresivno, zato je nasprotnik brez težav sprejemal in razvil hitro igro v napadu. Šele, ko je v tretjem nizu vstopil Pleško, je igra postala bolj stabilna, motivacije je bilo več in na koncu smo uspeli dobiti dodatni četrti niz s 25:21."

Na tekmi je bil od naših najučinkovitejši Čebron z 10. točkami, Urnaut jih je dosegel 9, po 7 so jih prispevali Gasparini, Flajs in Pleško, 4 so v statistiko zapisali pri Kamniku, 3 pa Komelu. Prvo srečanje s Portugalsko bodo naši poskušali čim prej pozabiti, že jutri pa jih čaka nova tekma. V Guimaraesu se bodo jutri Slovenci v pripravah za kvalifikacije za evropsko prvenstvo, prvič pomerili s Kubanci.

Ne spreglejte