Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
23. 3. 2013,
20.30

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Calcit Volleyball

Sobota, 23. 3. 2013, 20.30

8 let

Poraz Kanalcev je bil dovolj velik opomin za Calcit

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Odbojkarji Calcita Volleyballa so v prvi tekmi polfinala 1. DOL Radenska Classic doma premagali Astec Triglav s 3:1 (23, 20, -21, 23).

Odbojkarji Astec Triglava, ki so v četrtfinalu presenetili Salonit, so v Kamnik prišli odločeni, da pripravijo novo presenečenje. Prav poraz Kanalcev pa je bil dovolj velik opomin za Calcit, da je v prvo polfinalno tekmo pred svojimi navijači krenil z vso resnostjo.

Do desete točke sta bili ekipi izenačeni, do prve večje prednosti pa so po asu Jana Brulca in točki Danijela Pokeršnika prišli domači odbojkarji, ki so povedli s 13:10. Matej Maček je nalet domačih zaustavil s polminutnim odmorom, toda na drugi tehnični odmor Kamničani vseeno odšli s tremi točkami prednosti. Ekipi sta bila na 22. točki spet skupaj, a nato so domači zaigrali bolje, vodstvo z 1:0 pa je po uspešnem bloku priigral Danijel Pokeršnik.

Drugi niz so bolje začeli kamniški odbojkarji, ki so tri gostujoče napade zaustavili z blokom, tako da je Matej Maček pri zaostanku treh točk (1:4) vzel svoj prvi polminutni odmor. Tudi po njem so Kamničani nadaljevali z dobro igro, saj so na prvi tehnični odmor odšli s prednostjo kar petih točk. Calcitovci so nadaljevali z dobro igro v napadu in povedli za šest točk (11:5). Po napakah domače ekipe je bilo hitro 10:12, gosti pa so izenačili na 15 točki. Po drugem polminutnem odmoru gostujočega trenerja so se triglavani približali na 17:18, bližje pa niso zmogli in Calcit je vodil z 2:0.

Gosti so v tretjem nizu povedli s 4:2, po polminutnem odmoru domačega trenerja Marka Brumna pa s 6:3. V igro je v domači ekipi vstopil Martin Hrast, ki je s servisi izenačil na 6:6. Kranjčani so nanizali štiri zaporedne točke in na drugi tehnični odmor odšli s prednostjo dveh točk. Ekipi sta bili znova izenačeni na 17 točki, gosti so nato po neuspešnih napadih bratov Pokeršnik povedli, z blokom uspešno zaustavili Jana Planinca in prišli do zmage v tretjem nizu.

Začetek četrtega niza za domače ni bil obetaven. Po zaslugi razigranega Simona Bilandžiča in napakah Kamničanov je Astec povedel in odšel na tehnični odmor z vodstvom štirih točk. Domači odbojkarji so zaostanek spremenili v vodstvo, prednost pa hitro večali. Kranjčani so se znova približali na točko zaostanka, na 19 točki izenačili, v končnici niza še na 23 točki, po napaki Bilandžiča, ki je žogo poslal izven igrišča pa prišli do zmage.

Ne spreglejte