Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Boštjan Boh

Sreda,
8. 9. 2010,
15.23

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Sreda, 8. 9. 2010, 15.23

8 let

Po kvalifikacijah štirje čolni v polfinalu

Boštjan Boh

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Po dopoldanskih kvalifikacijah SP v kajaku in kanuju v Tacnu se je v polfinale uspelo uvrstiti štirim slovenskim čolnom. V polfinale so se uvrstil vsi trije dvojci in ena kajakašica.

Prvi dan svetovnega prvenstva v kajaku in kanuju so s kvalifikacijami opravili dvojci in kajakašice. Bolje so se odrezali prvi, saj se je uspelo v polfinale uvrstiti vsem trem slovenskim posadkam. Luka Božič in Sašo Taljat sta zasedla 14. mesto, Dejan Kralj in Simon Hočevar sta si priveslala 18. mesto, Urban Jarc in Luka Slapšak pa sta za las ujela polfinale in se uvrstila na 20. mesto. Naša najboljša Luka Božič in Sašo Taljat sta s kvalifikacijami opravila zadovoljivo, Luka je mnenja, da imata na tacenski progi še kar nekaj rezerve

''V prvem teku sva naredila nekaj manjših napak. To naju je stalo nekaj mest, ampak najin cilj je bil, da se prebijeva čez kvalifikacije in to nama je tudi uspelo. Drugače sama vožnja ni bila najboljša, saj sva v obeh tekih naredila dva dotika, tako da verjamem, da bi se dalo še bolje odpeljat,'' je opisal današnje kvalifikacije mlajši član primorske naveze, ki je kasneje še dodal, da je postavitev proge bolj zahtevna kot je sprva zgledalo. S svojim nastopom je bil zadovoljen tudi najstarejši član v slovenski reprezentanci Simon Hočevar, ki tekmuje le v kanuju dvosedu, saj je tik pred prvenstvom izpadel iz ekipe kanujev enosedov. ''Mislim, da je bila najina druga vožnja optimalna, glede na to, da z Dejanom veslava skupaj šele od marca. Res je, da znava oba veslati, vendar ko narediva na progi napako jo zelo težko rešiva, dokler pa nama čoln teče, gre brez težav. Jaz sem sicer zelo zadovoljen, cilj nama je bil uvrstiti se med dvajset, kar je za takšno tekmovanje, kjer so vsi zelo dobro pripravljeni, velik uspeh,'' je povedal Simon Hočevar, ki je tudi mnenja, da je postavitev proge zelo težka za dvojce.

Slovenske kajakašice danes niso imele svojega dne. V polfinale se je uspelo uvrstiti proge le naši najizkušenejši kajakašci Nini Mozetič, ki je zasedla 23. mesto. Nini je to uspelo z drugo vožnjo čeprav je bila v prvi vožnji dosti hitrejša. ''Prva vožnja je bila dobra. Želela sem jo odpeljati varno, vendar je sledilo preveč napak na progi in temu je sledil slabši rezultat. Drugi tek sem začela zelo dobro, celo bolje kot prvi tek, potem pa se mi je na sredini proge vse podrlo, tako da sem samo še lovila vratca in komaj čakala, da pridem do cilja,'' je nekoliko zaskrbljeno opisovala svoji kvalifikacijski vožnji Nina, ki takrat še ni bila prepričana, da bo njen rezultat zadostoval za polfinale. Mlada Eva Terčelj, ki danes nastopa tudi v konkurenci kanuistk, je polfinale zgrešila le za mesto. Eva je na koncu zasedla nehvaležno 31. mesto. Naša najboljša Urša Kragelj pa je bila na progi celo najhitrejša, vendar je v obeh tekih naredila 50 kazenskih sekund, tako da je bil sanj o polfinalu konec.

Ob 15.15 se bodo na progo podali še kanuisti enosedi in kanuistke.

Ne spreglejte