Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
31. 8. 2012,
15.57

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Petek, 31. 8. 2012, 15.57

8 let

Pinter osmi z zračno puško

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Drugi tekmovalni dan na paraolimpijskih igrah v Londonu je slovenskemu strelcu Francu Pinterju prinesel osmo mesto z zračno puško stoje.

"Seveda sem zadovoljen. Finale na tako veliki tekmi, kot so paraolimpijske igre, ni zanemarljiv. A zjutraj je bilo zelo zelo mrzlo, jaz na to nisem navajen in me je kar treslo. Od te discipline sem veliko pričakoval, sem pa bil vseeno zelo zadovoljen, da sem v finalu, čeprav nisem naredil tistega, kar znam. Pojavil se mi je tudi krč, a to ni opravičilo. Znam ustreliti bolje. Gremo naprej, pred mano so še tri tekme. Vem, da sem sposoben več. Upam, da bo še kdaj kakšna priložnost."

Razplet je nekoliko krojilo tudi vreme. Dopoldne, ko so strelci začeli tekmovanje, je bilo nenavadno mrzlo, na strelišču pa je imel Pinter še smolo pri žrebu strelskih mest in je dobil enega zadnjih, najbolj izpostavljenih vetru. Tudi zato na začetku ni bil na mestih, ki vodijo v finale, a je vse nadoknadil z zadnjo serijo (100), ki mu je s 590 krogi prinesla zanesljivo sedmo mesto.

"Občutki so malo mešani. Malo grenkega priokusa je, ampak ko ta pride, se je treba spomniti, kakšne velesile so ostale brez finala. Pinter ga ima, imel je nekaj smole z žrebom strelskega mesta, ker je bilo zjutraj strašno mrzlo. Ampak razmere so bile takšne, v rednem delu je v njih potegnil maksimum. V finalu pa ni šlo, bil je slab, dajali so ga krči, a takšno je pač strelstvo. Enostavno bo treba naprej in mogoče presenetiti v kakšni drugi disciplini, ki doslej ni veljala za njegovo paradno," je nastop ocenila trenerka Polona Sladič.

Razplet pri vrhu je bil nadvse zanimiv. Kitajec Chao Dong je bil razred zase že v predtekmovanju, tudi v finalu pa je le prvi strel končal v devetki, vse druge je pospravil v središče tarče. Zlata medalja je bila tako oddana, srebro si je z zanesljivim streljanjem priboril še en paraolimpijski veteran Šved Jonas Jakobsson, za bron pa sta se v dodatnih strelih pomerila Nemec Josef Neumayer in Korejec Youngyioship; prvi dve dodatni seriji sta bili povsem izenačeni in Nemec si je bron pristreljal šele v tretji, ko je njegov tekmec dosegel le 9,5 kroga.

Ne spreglejte