Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
11. 2. 2016,
12.04

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0

Natisni članek

odbojka Andrea Giani Brazilija Gregor Humerca

Četrtek, 11. 2. 2016, 12.04

8 let

Novo priznanje in velika čast: prva reprezentanca sveta si je zaželela Slovence

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0
Brazilska odbojkarska reprezentanca, ki bo poleti v Riu lovila tretje olimpijsko zlato, si je za začetek svojih priprav na veledogodek zaželela skupnih priprav s slovensko reprezentanco.

Slovensko moško in žensko odbojkarsko reprezentanco po koncu klubske sezone čakajo pomembne reprezentančne akcije. Moška izbrana vrsta bo junija prvič nastopila v svetovni ligi, ženska pa se bo septembra skušala še drugič uvrstiti na evropsko prvenstvo.

Poleg organizacije pripravljalnih akcij bo imela Odbojkarska zveza Slovenije polne roke dela tudi z organizacijo tekmovanj, saj bomo najboljše slovenske odbojkarje in odbojkarice letos lahko spremljali na domačih tleh. "OZS je prevzela organizacijo treh večjih projektov. Največji zalogaj je organizacija svetovne lige, ki se bo prvič v zgodovini igrala v Sloveniji. Čakata nas tudi dva kvalifikacijska turnirja, saj bodo v Sloveniji septembra potekale kvalifikacije za evropsko prvenstvo za ženske, aprila pa se bodo mladinci v Novi Gorici borili za nastop na evropskem prvenstvu," je dejal generalni sekretar OZS Gregor Humerca.

Gianijeva četa v Brazilijo

Moška reprezentanca, ki je lani navdušila s srebrom na evropskem prvenstvu in z zmago v evropski ligi, s katero si je zagotovila sploh prvi nastop v svetovni ligi, se bo pod vodstvom selektorja Andree Gianija zbrala v začetku maja, 20. maja pa bo odpotovala v Brazilijo na skupne priprave s tamkajšnjo reprezentanco. "Za tako majhno državo, kot je Slovenija, je želja Brazilcev, svetovne odbojkarske velesile, da bi se na domače olimpijske igre pripravljali skupaj z našo reprezentanco, izjemna čast in priznanje. Vabilu smo se seveda odzvali in fantje se že veselijo novih priložnosti za dokazovanje," je ponosno dejal Humerca.

Letošnji cilj reprezentance je sicer uvrstitev na sklepni turnir svetovne lige v začetku julija, še pred začetkom prvega turnirja svetovne lige, ki ga bo gostila Ljubljana, pa bo izbrana vrsta odigrala dve pripravljalni tekmi. S katero reprezentanco za zdaj še ni znano, a se za kakovost nasprotnika, glede na ugled, ki ga ima zdaj Slovenija, ne gre bati.

Odbojkarice spet v evropski ligi

"V naslednjem tednu bomo oblikovali tudi končni program ženske reprezentance, ki bo letos nastopila v evropski ligi, najpomembnejše pa bodo kvalifikacije za evropsko prvenstvo, skozi katere se bodo naša dekleta skušala še drugič zapored uvrstiti na evropsko prvenstvo," se je Humerca dotaknil še ženske izbrane vrste, ki jo bo še naprej vodil Bruno Najdič.

Na delu bosta tudi obe mladinski reprezentanci, ki ju v začetku aprila čakajo kvalifikacije za evropsko prvenstvo.

Kvalifikacije za moške bodo potekale v Novi Gorici, za ženske pa v Rigi. OZS je prejela tudi obvestilo o kvalifikacijah za svetovno prvenstvo za mlajše člane in članice. Dekleta so, glede na to, da je Slovenija dobila organizacijo prvenstva 2017, nanj neposredno uvrščena, razpored pri moških pa je Evropska odbojkarska zveza začasno zamrznila, dokler aprilskih evropskih kvalifikacij ne potrdi še mednarodna zveza.

Ne spreglejte