Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
16. 1. 2014,
21.08

Osveženo pred

3 leta, 10 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Calcit Kamnik odbojka

Četrtek, 16. 1. 2014, 21.08

3 leta, 10 mesecev

Noge kamniških odbojkaric so bile še pretežke

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Odbojkarice Calcita Kamnika so v tekmi 13. kroga srednjeevropske lige doma izgubile proti slovaškemu Doprastavu iz Bratislave z 1:3

Manj kot 24 ur po sredini zmagi na prvi tekmi osmine finala pokala challenge, ko so Kamničanke premagale Poreč, so odbojkarice Calcit Volleyballa v vnaprej igrani tekmi 13. kroga srednjeevropske lige gostile Doprastav iz Bratislave. A noge kamniških odbojkaric so bile še pretežke, na drugi strani mreže pa je stala izredno motivirana slovaška ekipa, ki je popolnoma zasluženo prišla do vseh treh točk. Kljub porazu, ki je predvsem posledica slabega sprejema, Kamničanke ostajajo na drugem mestu srednjeevropske lige, v soboto, ob 17.30, pa bodo v 11. krogu v ŠD Kamnik igrale še z ekipo Askö Linz.

Po včerajšnji zmagi proti Porečankam je trener kamniških odbojkaric Gašper Ribič napovedal, da bodo nekatere igralke počivale, priložnost pa bo ponudil drugim. Tako so dvoboj s trenutno četrtouvrščeno ekipo srednjeevropske lige, v kateri so si slovenske pokalne zmagovalke že zagotovile nastop na sklepnem turnirju, vprašanje je le, na katerem mestu bodo končale redni del tekmovanja, začele Mojca Božič, Petra Vrhovnik, Sara Valenčič, Anja Kavčič, Lucy Charuk, Tjaša Turnšek in Ana Katarina Hribar na mestu proste igralke. Ko tej ekipi ni šlo, je Ribič poskušal z menjavami, v igro sta vstopili tako Eva Mori kot Lana Ščuka, a s tem poraza ni preprečil.

"Odigrati dve tekmi na visoki ravni v dveh dneh je težko, kajti Doprastav ima kakovostno ekipo. Na sprejemu preprosto nismo mogli obdržati visokega odstotka, posledično smo bili slabši tudi v napadu. Na drugi strani do bile gostje veliko boljše na sprejemu, veliko so igrale prvi tempo. Ampak jutri bo nov dan, v soboto nova tekma in moramo iti naprej. Ta poraz nas ne sme potreti. Nekatere stvari smo poskušali obrniti malo drugače, poskušali smo nekaj skombinirati, vendar nam ni uspelo. V zadnjem nizu, ko bi lahko nekaj žog rešili, nam to ni uspelo, vprašanje je, kako bi se tekma razpletla, če bi bili v tem uspešni. Ni kaj, zmaga Doprastava je zaslužena," je po tekmi dejal Ribič.

Ne spreglejte