Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
1. 9. 2015,
22.00

Osveženo pred

7 let, 12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

odbojka priprave evropsko prvenstvo Andrea Giani

Torek, 1. 9. 2015, 22.00

7 let, 12 mesecev

"Naša ekipa je zrela vsaj za kakšen četrtfinale"

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Slovenska moška odbojkarska reprezentanca je začela priprave na oktobrsko evropsko prvenstvo v Bolgariji in Italiji.

Slovenski selektor Andrea Giani je v Kranjski Gori zbral 13 odbojkarjev, med katerimi sta tudi povratnika po poškodbah, Matevž Kamnik in Danijel Koncilja.

Odbojkarje, za katerimi je izjemno uspešen nastop v evropski ligi, v kateri so nanizali kar 12 zmag in si obenem priigrali tudi nastop v svetovni ligi, zdaj čaka še evropsko prvenstvo, na katerem bodo v skupini C v Varni zaigrali proti Belorusom, s katerimi so se dvakrat pomerili v letošnji evropski ligi, proti aktualnim svetovnim prvakom Poljakom ter Belgijcem, ki bodo v prihodnji sezoni igrali v elitni skupini svetovne lige.

Trenira trinajsterica

Italijanski strateg na slovenski klopi Giani bo v Bolgarijo odpeljal 14 odbojkarjev, na pripravah pa jih ima za zdaj na voljo 13, in sicer Dejana Vinčića, Gregorja Ropreta, Tineta Urnauta, Alena Šketa, Jana Pokeršnika, Jana Klobučarja, Alena Pajenka, Uroša Pavlovića, Janija Kovačiča in Mitjo Gasparinija, v izbrano vrsto pa se je po poškodbi roke vrnil Danijel Koncilja. Prvič v letošnji sezoni se je ekipi priključil Matevž Kamnik, ki se po operaciji kolena vrača na parket, Miha Plot pa je zamenjal Klemna Hribarja, ki se je moral zaradi službenih obveznosti reprezentančnemu dresu za zdaj odpovedati.

Na prvem treningu je manjkal Klemen Čebulj, ki bo z izbrano vrsto treniral že jutri, Jan Kozamernik in Tonček Štern pa se z mladinsko reprezentanco pripravljata na septembrsko svetovno prvenstvo.

Spremenjen strokovni štab

Nekoliko spremenjen je tudi strokovni štab, saj bosta selektorju namesto Mattea DeCecca, ki bo ob Gianijevi odsotnosti vodil treninge italijanskega prvoligaša Verone, ter Gašperja Ribiča, ki vodi slovenske prvakinje, kamniški Calcit, pomagala eden od članov strokovnega vodstva Verone Giorgio Bissoli in nekdanji slovenski reprezentant Samo Miklavc. Z reprezentanco bodo še naprej sodelovali statistik Roberto Ciamarra, kondicijski trener Oscar Berti in fizioterapevt Marko Macuh.

Slovenski odbojkarji, ki so imeli po sklepnem turnirju evropske lige v Walbryzchu na voljo dva tedna za počitek, so za nadaljnje delo zelo motivirani, ne skrivajo pa niti želja in ciljev, ki so si jih zadali za nastop na evropskem prvenstvu.

Najprej iz skupine, nato ...

"V teh 14 dneh smo se vsi zelo dobro spočili. Veseli smo, da sta se nam pridružila Danijel in Matevž, ki bosta dodatna moč naše ekipe, enako tudi Miha. Čakajo nas kakovostne priprave in prepričan sem, da bomo na evropsko prvenstvo odšli v dobri formi. V Bolgarijo odhajamo po več, kot smo pokazali na dosedanjih prvenstvih. Iz skupine se želimo prebiti v izločilne boje. Vse, kar bo več, so že bolj želje kot cilji. Mislim pa, da je naša ekipa zrela vsaj za kakšen četrtfinale, morda celo za polfinale," je uvodoma dejal Gregor Ropret.

Čast zaigrati proti Brazilcem

Prvo tekmo bodo Slovenci odigrali 9. septembra, ko bodo v Ljubljani gostovali Brazilci, trenutno najboljša reprezentanca sveta, sicer pa večkratni svetovni in olimpijski prvaki.

"Za nas je velika čast, da imamo možnost zaigrati proti taki ekipi. Po drugi strani smo si to z dobrimi predstavami v letošnji sezoni tudi zaslužili. Mislim, da imamo dovolj časa, da se v teh desetih dneh dobro pripravimo na ti dve tekmi. Na začetku bodo treningi namenjeni predvsem pridobivanju moči in vadbi tehnike, v prihodnjem tednu pa bo več poudarka na uigravanju. Teh tekem se vsi veselimo, hkrati pa bodo zelo dobra priprava na evropsko prvenstvo," je še dodal slovenski podajalec.

Odbojkarji se bodo v Kranjski Gori pripravljali do 5. septembra, po dnevu odmora pa se bodo zbrali v Ljubljani, kjer bodo ostali do 12. septembra.

Ne spreglejte