Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
25. 10. 2008,
15.21

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Sobota, 25. 10. 2008, 15.21

8 let

Mitja Gornik svetovni podprvak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
V dvorani Borik se je končalo letošnje svetovno prvenstvo. Mitja Gornik je v finalu posameznikov nesrečno izgubil z Romunom Nicolaeom Lupujem z 1,5:2,5 in osvojil srebrno kolajno.

Mitja je začel na stezi številka 4 in v prvih petnajstih lučajih v polno podiral v tem zaporedju: 8, 8, 6, 5, 7, 6, 4, 5, 8, 9, 6, 9, 9, 6 in 8 kegljev, skupaj torej 104. Romun je za njim zaostajal za sedem kegljev. Gornik je "očistil" 54 kegljev z eno devetko. Lupu je bil le za kegelj uspešnejši (159:158) in osvojil prvo točko. Na stezi številka 3 Cekničan ni bil preveč razpoložen. Nekajkrat mu je ostajala "košara", tako da je skupaj podrl 149 kegljev, medtem ko je Lupu končal pri številki 162. Romun si je tako pri vodstvu 2:0 priigral 14 kegljev prednosti.

A finale še ni bil odločen. Na naslednji stezi je Mitja v zadnjih šestih lučajih izkoristil Lupujeve slabosti. Dobil je prvo točko z zmago s 165:154, skupno pa je zaostajal za tri keglje – 475:472. Do odločitve je prišlo v zadnjih 30 lučajih. Boj je bil hud, napet in poln preobratov. Po 10 lučajih je bil izid izenačen. Po petnajstih pred zadnjim čiščenjem je vodil Slovenec za kegelj (95:94). Večina gledalcev je navijala zanj. Romun je spet prevzel vajeti v svoje roke, a Mitja ni popuščal. V predzadnjem lučaju pa je Mitja zgrešil desnega "kmeta". Sicer bi prišel na novo postavo za zmago. Mitja je imel naslov svetovnega prvaka že v rokah, tako pa se je končalo z delitvijo točk (148:148), skupaj pa je bil rezultat 2,5:1,5 (623:620) za Romuna...

"Osvojil sem srebrno kolajno, kar je velik uspeh, a o tem še ne razmišljam. Bolj razmišljam o svoji veliki napaki, ki me je oddaljila od naslova svetovnega prvaka, ki sem ga imel že v rokah. Prehitro sem se odločil za lučaj, namesto da bi se malo skoncentriral. Res škoda," je v veliki družbi tistih, ki so ga tolažili, tarnal Mitja Gornik.

V ženski konkurenci je naslov svetovne prvakinje osvojila Nemka Corinna Kastner, ki je bila prepričljivo boljša od Srbkinje Livie Santo.

Naša reprezentanca je tako na tem prvenstvu osvojila tri kolajne – srebrno in dve bronasti. Prihodnje SP bo čez dve leti v Ritzingu v Avstriji.

Ne spreglejte