SiolNET. Sportal Drugi športi
3

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Maja Tvrdy osmič državna prvakinja

3

termometer

Najboljši slovenski badmintonski igralci so se v Zgornji Kungoti merili za državne naslove. Prvaka sta postala Maja Tvrdy in Iztok Utroša

V ženski konkurenci je svojo prevlado nadaljevala olimpijka, Ljubljančanka Maja Tvrdy, medtem ko je Lendavčan Iztok Utroša upravičil vlogo najboljšega slovenskega igralca na svetovni lestvici in prekinil triletno dominacijo Luke Petriča.

Tvrdyjeva je v finalu z 21:14 in 21:12 ugnala Tino Kodrič, medtem ko sta se v moškem finalu srečala prva nosilca, Utroša je s Petričem opravil brez posebnih težav, zmagal je z 21:14 in 21:10. Državni prvak je postal drugič po letu 2009.

Tvrdyjeva, ki je med posameznicami zmagala že osmič, je osvojila tudi turnir ženskih dvojic, skupaj z Živo Repše sta v finalu z 21:17 in 21:8 premagali prvi nosilki Kajo Okršlar in Ano Marijo Šetina. Utroša je zmagal tudi med moškimi dvojicami, spet je po finalu v slabo voljo spravil Petriča. Skupaj z Miho Horvatom sta Petriča in Alena Roja ugnala z 21:17 in 21:15.

Da Utroša Petriča ni povsem zamoril, so poskrbele mešane dvojice, pri katerih sta v finalu Petrič in Kodričeva Utrošo ter Niko Koncut ugnala z 22:20 in 21:14.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin