Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Uroš Iskra

Torek,
16. 11. 2010,
16.42

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Torek, 16. 11. 2010, 16.42

8 let

M. Gasparini: Možnosti za obe ekipi so izenačene

Uroš Iskra

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Mitja Gasparini, ki je predlani služil kruh v blejskem ACH-ju, svojo športno pot nadaljuje pri poljskem prvoligašu Jastrzebskim, s katerim se bo v 1. krogu lige prvakov zoperstavil ravno bivši ekipi.

Poljski podprvak, ki prihaja iz mesta blizu Krakowa, Jastrzebie Zdroja, na začetku poljskega prvenstva ne blesti, še več, v prvih sedmih krogih so zabeležili samo dve zmage. A vse ni tako črno, kot se zdi na prvi pogled. Jastrzebski Wegiel imensko sodi mnogo višje, kot je sedaj. Proti kluboma, s katerim so imeli lani opraviti Blejci, z udeležencem zaključnega turnirja in večkratni poljskim prvakom Belchatowom in Resovio Rzeszów (skupinski del), so v letošnjem DP izgubili tesno s 3:2. Rezultat bi lahko obrnili tudi v svojo korist, a jim je zmanjkalo kanček športne sreče.

Tudi na zadnji sobotni tekmi poljskega prvenstva, ki je bila ''generalka'' pred uvodom v ligo prvakov, so bili brez moči. Veseli pa podatek, mogoče ne ravno za Blejčane, da je na tekmi proti Delecti s 25 točkami blestel slovenski reprezentančni korektor Mitja Gasparini, ki je pred sredino tekmo priznal, da napetost počasi narašča, možnosti za zmago obeh klubov pa so po njegovem 50:50.

''Napetost pred tekmo narašča, saj k nam prihaja ACH, ki je v letošnji sezoni ponovno uspel sestaviti kvalitetno ekipo iz odličnih domačih in zelo dobrih tujih igralcev. Nekako obe ekipi gojita podobno igro, tako da pričakujem napeto in dolgo tekmo, mislim pa, da bodo gledalci prišli na svoj račun. Menim da so možnosti za obe ekipi izenačene, tako da bo zmagala tista ekipa, ki bo na terenu pustila tisto nekaj več,'' je začel ''Mičo'' ter nekaj besed namenil še situaciji v poljski odbojki in v isti sapi potožil nad izjemno napornim sistemom, ki ne dopušča niti malo počitka: ''Poljsko prvenstvo je res nekaj izjemnega. Gre za deset ekip, ki igrajo na najvišji ravni. Letošnji sistem tekem nam ne dopušča niti malo premora, saj se celotna sezona igra v ritmu sobota-sreda, tako da je res veliko močnih tekem, ki terjajo veliko zbranosti in napora, zato se pri nas že začenja pojavljat tudi utrujenost. Poljske dvorane so res vedno nabito polne in vsaka tekma je spektakel zase. Navijanje pa je podobno tivolskemu. Res ti gledalci in navijači lahko pomagajo. Vsaka tekma je razprodana.''

Ne spreglejte