Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
27. 2. 2018,
19.47

Osveženo pred

6 let, 2 meseca

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,25

1

Natisni članek

Namizni tenis Darko Jorgić Darko Jorgić Deni Kožul Bojan Tokić

Torek, 27. 2. 2018, 19.47

6 let, 2 meseca

Kvalifikacije za EP

Slovenci odlično začeli branjenje brona

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,25

1

namizni tenis kvalifikacije EP | Foto Urban Urbanc/Sportida

Foto: Urban Urbanc/Sportida

Slovenska moška namiznoteniška reprezentanca, bronasta na zadnjem evropskem prvenstvu v Luksemburgu, je uspešno začela nov kvalifikacijski ciklus za evropsko prvenstvo, ki bo leta 2019 v Nantesu. Na Otočcu je v prvi tekmi skupine A2 s 3:0 premagala Belgijo, po eno točko za Slovenijo so prispevali Bojan Tokić, Darko Jorgić in Deni Kožul.

Belgijci so bili tekmeci Slovenije že v prejšnjem kvalifikacijskem ciklusu. Takrat so bili Slovenci uspešnejši v Belgiji, v Novi Gorici pa so zmagali gosti.

Slovenci so tokrat brez težav vknjižili prvi točki. Tokić je dvoboj sicer začel nervozno, na začetku prvega niza je zaostajal z 1:5, nato sicer ujel priključek, toda niz vseeno izgubil. V nadaljevanju pa je bil boljši tekmec in je brez težav prišel do zmage.

To je sprostilo tudi druga dva reprezentanta. Jorgić, ki je Cedrica Nuytincka, 45. igralca sveta, premagal že pred letom in pol v Novi Gorici, je sicer prav tako kot Tokić izgubil prvi niz, tudi zaradi smole v njegovem podaljšku, a je to pozitivno delovalo na njega, saj je v nadaljevanju navdušil, spravil gledalce na noge, z zmago pa povsem približal svojo ekipo uspehu. Podvig mu je uspel v tretjem nizu, ko je že zaostajal s 6:10, a nato dobil šest zaporednih točk.

Fotogalerija skozi objektiv Urbana Urbanca/Sportida

Fotogalerija
1 / 22

Ni bilo gladko, čeprav je bilo videti tako

Delo soigralcev je nato dokončal Kožul, ki ima nekaj težav s poškodbo roke, toda to se v njegovi igri ni opazilo.

"Videti je bilo gladko, a ni bilo. Vsi smo v določenih trenutkih viseli, a smo se z bojem in pomočjo gledalcev izvlekli. Oni so iskali postavo, s katero bi nas lahko premagali, a tudi določene spremembe jim niso pomagale, mi smo bili pripravljeni na vse. Definitivno je bil odločilen prvi dvoboj, po zmagi Tokića je bilo tudi nam z Denijem lažje. Bojan naju je kot pravi kapetan potegnil naprej," je bil zadovoljen Jorgić, ki pa ne glede na vse, meni, da Slovenija ni favorit v skupini: Za mene so prvi favoriti Romuni."

Bojan Tokić verjame, da bo marca padla tudi Romunija. | Foto: Urban Urbanc/Sportida Bojan Tokić verjame, da bo marca padla tudi Romunija. Foto: Urban Urbanc/Sportida

Tokić: Premalo se zavedata svoje kakovosti

Z njim pa se najizkušenejši slovenski igralec Tokić ne strinja: "Fanta sta skromna, morala bi se nekoliko bolj zavedati svoje kakovosti. Romuni bodo trd oreh, a verjamem, da smo boljši. Tako kot sem govoril, da bomo Belgijo premagali, čeprav so oni 14. reprezentanca sveta in ne glede na to, da imam jaz težave z igranjem doma. Tokrat jih na srečo nisem imel, dosegel sem prvo zmago, kar mi pred letom in pol v Novi Gorici ni uspelo. Za Darka in Denija pa sem prepričan, da bosta opravila svoje delo in nas pripeljala do zmage. Boljša sta od vseh Belgijcev, tudi Nuytincka, ki je sicer na lestvici precej višje."

V boj spet marca

Naslednjo tekmo kvalifikacij bodo Slovenci odigrali 27. marca, ko bodo gostovali v Romuniji. Prvo mesto v skupini, v kateri so tri reprezentance, neposredno vodi v elitno skupino evropskega prvenstva, drugo mesto pa zagotavlja dodatne kvalifikacije.

 

SLOVENIJA : BELGIJA 3:0

Bojan Tokić : Florent Lambient 3:1 (-8, 6, 9, 4)

Darko Jorgić : Cedric Nuytinck 3:1 (-11, 7, 9, 9)

Deni Kožul : Robin Devos       3:1 (13, -8, 6, 10)

Slovenske namiznoteniške igralke izgubile na Poljskem

Slovenska ženska reprezentanca v namiznem tenisu je izgubila prvo tekmo v kvalifikacijah za uvrstitev na evropsko prvenstvo 2019. Od Slovenk so bile v Gdansku boljše Poljakinje s 3:0. V Gdansku so proti Poljski igrale Alex Galič, Manca Fajmut in Ana Tofant.

Alex Galič je dobil edini slovenski niz. | Foto: Vid Ponikvar Alex Galič je dobil edini slovenski niz. Foto: Vid Ponikvar

Fajmutova je igrala prva, proti Qian Li pa ni imela pravih možnosti, izgubila je s 7:11, 2:11 in 3:11. Galičeva je bolj namučila Natalijo Partyko. Poljakinja je prvi niz dobila s 14:12, drugi je pripadel Slovenki z 11:9, naslednja dva pa je dobila Partyka, oba z 11:6.

Tofantova je morala priznati premoč Katarzyni Grzybowski s 4:11, 8:11 in 5:11.

Slovenija bo v drugem krogu igrala doma proti Ukrajini, tekma bo 22. maja.

POLJSKA - SLOVENIJA 3:0


Qian Li : Manca Fajmut 3:0 (7, 2, 3)
Natalija Partyka : Alex Galič 3:1 (12, -9, 6, 6)
Katarzyna Grzybowska : Ana Tofant 3:0 (4, 8, 5)

 

Ne spreglejte