Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
5. 6. 2008,
19.02

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Četrtek, 5. 6. 2008, 19.02

8 let

Korenjak osmi v Ivrei

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Najboljši tekmovalci in tekmovalke v spustu na divjih vodah so na svetovnem prvenstvu v Ivrei opravili s klasično preizkušnjo, kjer sta največ pričakovala Lučka Cankar in Jernej Korenjak.

Med kajakaši je na spremenjeni trasi (zaradi visoke in preveč divje vode so start prestavili višje) zmagal Italijan Maximilian Benassi, ki je za 8,64 sekunde prehitel Nemca Stephana Stiefenhöferja, tretji pa je bil Avstrijec Gerhard Schmidt (+10,27). Jernej Korenjak je v K-1 zabeležil najboljšo slovensko uvrstitev dneva, saj je bil osmi. Zaostal je za 16,86 sekunde. Nastopil je tudi Lovro Leban, ki je s 54,63 sekunde zaostanka pristal na 24. mestu.

Nejc Žnidarčič, ki je bolj specialist za sprint - ta bo na sporedu v soboto -, se je tekmi v klasiki odpovedal zaradi poškodbe. To je staknil na torkovem treningu, kljub vsemu pa bo v sprintu nastopil.

Drugo najboljšo slovensko uvrstitev dneva je dosegel Jošt Zakrajšek, ki je tekmovanje kanuistov končal na devetem mestu. Za zmagovalcem, Hrvatom Emilom Milihramom, je zaostal 38,59 sekunde. Srebro je osvojil Nemec Normen Weber (+11,79), bron pa Francoz Guillaume Alzingre (+17,56). Slovenske barve je branil še Simon Hočevar, ki je končal na 16. mestu (+57,43).

Pri kajakašicah je od svojega nastopa veliko pričakovala Lučka Cankar in se na koncu povzpela tja, kjer je večinoma tekmovanja zaključevala že v minulih sezonah - torej okoli desetega mesta. Tokrat je bila na reki Dora Baltea 11., za najhitrejšo, Švicarko Sabine Eichenberger, je zaostala 22,18 sekunde. Druga je bila Čehinja Katerina Vacikova (+5,03), tretja pa Nemka Manuela Stöberl (+6,34).

Med dvojci slovenska odprava ni imela svojih predstavnikov. Zmage sta se sicer veselila Nemca Uli Andree in Patrick Driesch pred Francozi Olivierom Pourteyronom in Pascalom Reyesom (+5,59) ter Cyrilom Leblondom in Stephanom Santamario (+10,63).

Ne spreglejte