Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Engelbert Osojnik

Ponedeljek,
7. 9. 2009,
17.29

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Ponedeljek, 7. 9. 2009, 17.29

8 let

Kdo se bo prebil v polfinale?

Engelbert Osojnik

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
V ožji krog favoritov za polfinale in posledično za medalje na letošnjem evropskem prvenstvu sodijo reprezentance Poljske, Srbije, Španije, Rusije, Nemčije in Bolgarije.

Če se ozremo v prvi del EP ni bilo senzacionalnih presenečenj. Predčasno so prvenstvo končale Slovenija, Turčija, Estonija in Češka, 'preživelo' pa jih je 12. V skupini A je Poljska s prvim mestom in tremi zmagami potrdila svojo nesporno kvaliteto, s katero bo eden glavnih favoritov za medalje in tudi za naslov evropskega prvaka. Nekateri jo vidijo že v finalu in to z Bolgarijo. Aktualni prvaki Evropske lige Nemci so dolžniki, saj se je od njih pred EP pričakovalo bistveno več. Francozi se bodo skoraj gotovo po drugem delu morali posloviti, čeprav so presenetili z drugim mestom v skupini.

Rusi in Nizozemci sanjajo o elitni četverici

Aktualni evropski podprvak Rusija, ki je s tremi zmagami v skupini B zasedla prvo mesto, prav gotovo računa na polfinale. Tam bi radi pristali tudi Nizozemci, ki so zmeraj nepredvidljivi in so Ruse v prvem delu namučili s petimi nizi. Finci so negativno presenetili, saj so letos že premagali Brazilce. Morebiti so kalkulirali in najboljše prihranili za drugi del.

Evropski prvak Španija neprepričljiva

Aktualni evropski prvak Španija je bila na prvih treh tekmah neprepričljiva, zato le še malokdo verjame, da je sposobna ubraniti naslov. Čeprav so Grki prvi del prvenstva osvojili tri zmage in premagali aktualne evropske prvake, pa je bolj kot ne jasno, da je napredovanje v drugi del njihov končni domet. Tudi Slovaki se bodo prav gotovo ustavili pred polfinalom.

Bo skupina D dala dva polfinalista?

Skupina D, ki je bila najmočnejša v prvem delu tekmovanja, bi znala dati kar dva polfinalista. To bi lahko bili reprezentanci Bolgarije in Srbije. Bolgari so pričakovano osvojili prvo mesto v skupini in so eni izmed glavnih favoritov za naslov evropskega prvaka. Srbi, sicer tretji s prejšnjega evropskega prvenstva in podprvaki Svetovne lige, so kljub pomladitvi reprezentance izjemno konkurenčni. Italija je delovala neprepričljivo in tudi selektor Anastasi, ki je s Španci pred dvemi leti osvojil evropsko titulo, ni mogel narediti čudeža in postreči z odmevnimi rezultati. Zato ne gre pričakovati, da bi se naši zahodni sosedje uvrstili v polfinale.

Ne spreglejte