Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Uroš Iskra

Torek,
24. 6. 2014,
18.59

Osveženo pred

3 leta, 9 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

ACH Volley odbojka Rasto Oderlap Tomi Šmuc Luka Slabe Miha Plot Matija Jereb

Torek, 24. 6. 2014, 18.59

3 leta, 9 mesecev

Kdo bo v prihodnji sezoni igral za ACH Volley?

Uroš Iskra

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
ACH Volley pospešeno sestavlja ekipo za prihajajočo sezono, a za zdaj ima ekipa le osem potrjenih odbojkarjev. Kot pravijo v vodstvu slovenskega državnega prvaka, se še nikamor ne mudi.

Če primerjamo zdajšnjo ekipo s tisto, ki je osvojila državno prvenstvo, so jo zapustili trener Luka Slabe, njegov pomočnik Lauri Hakala in, vsaj za zdaj, sedem odbojkarjev, na novo pa sta prišla le Miha Plot in podajalec Matija Jereb. Od lanske zasedbe sta ostala le kapetan Andrej Flajs in Matija Pleško, iz Črnuč pa bodo "oranžne zmaje" okrepili še Diko Purić, Stipe Jurić, Bine Slovnik in Jan Kozamernik. Vodilni si prizadevajo v svojih vrstah zadržati še Jana Klobučarja in Maria Konciljo, čas pa bo pokazal, ali bodo tako uspešni kot v primeru Flajsa.

V ekipi po odhodu Janka Breganta manjka še odličen korektor, pri ACH Volleyju so, vsaj tako pravijo, pripravljeni angažirati tudi tujca, a za zdaj o konkretnih imenih še nočejo govoriti.

"Naša pot od povprečnega prvoligaša do udeleženca sklepnega turnirja lige prvakov je bila zgodba o uspehu, ki jo je v drugačnih ekonomskih okoliščinah spremljalo več podjetij. Projekt je bil vseslovenski, ne zgolj gorenjski ali ljubljanski. Zdaj je pri finančnih temeljih za nami pot navzdol, ostale so neizpolnjene pogodbe in dolgovi, naš cilj je torej v novi sezoni v čim bolj, vsaj dvotretjinsko, poravnati zaostale obveznosti. Igralsko pa bomo mlademu moštvu in mlademu trenerju ponudili možnost dokazovanja. Da potrdijo, da je ACH Volley ključen dejavnik pri nadaljnjem razvoju odbojke v Ljubljani in Sloveniji. Naša naloga je, da poskušamo zadržati visoko letvico, ki smo jo postavili skozi leta, toda ob proračunu, ki ne bo bistveno večji kot tedaj, ko smo vstopili v ligo prvakov," je na ponedeljkovi novinarski konferenci poudaril predsednik kluba Rasto Oderlap.

Ne spreglejte