Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
14. 11. 2009,
20.10

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Sobota, 14. 11. 2009, 20.10

8 let

Karateisti delno uspešni v Maroku

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Rekordna udeležba več kot 1100 nastopajočih iz 82–tih držav. Slovenijo na najvišji ravni svetovnega mladinskega karateja zastopa šestindvajset tekmovalcev in trije mednarodni sodniki.

Tretji dan SP za karate mladež je nastopilo največ naših karateistov. Začela sta Anja Hladnik (Kolektor Idrija) in Klemen Plazar (Shotokan Velenje) v kategoriji kate posamezno za kadete. Njihova nastopa sta bila zelo različna, medtem ko je Anja poražena že v 1. krogu proti E. Kolotenkovi iz Rusije z rezultatom 5:0 je Klemen zmagoval. Najprej je padel T. Tanti iz Malte, nato C. Erlenwein iz Avstrije (oba 5:0), v 3. krogu še E. Karymsakov iz Kazahstana z rezultatom 3:2. Vse je kazalo na prvi vstop v polfinale in direktno borbo za medaljo. Nasprotnik Klemna je bil J. Anaya iz Mehike, premagljiv nasprotnik, a kaj ko sodniki niso bili takega mnenja in dodelili zmago 3:2 Mehičanu.

Nadaljevale so mladinke Tjaša Ristič (Kranj) v kategoriji športnih borb do 59kg in Nina Troha (Kolektor Idrija), nad 59kg. Obe sta bile poražene v 2. krogu, potem ko so bile proste v prvem. Za Tjašo je bila usodna K. Desjardins iz Kanade z rezultatom 0:3 in za Nino, L. Maniscalco iz Italije, 0:2. Enako usodo sta doživela tudi kadeta, Gašper Fošt (Kovinar Maribor) v kategoriji športnih borb do 52kg in Filip Španbauer (Shotokan Radenci) do 57kg. Prvi je izgubil uvodni krog proti E. Plakhutinu iz Rusije kar 1:8 in Španbauer proti Švicarju N. Perrenu z rezultatom 0:2. Nič kaj bolje se ni godilo Tjaši Bertoncelj (Postojna), potem ko je bila prosta v 1. krogu, klonila proti J. Lee iz Škotske z rezultatom 0:2. Zadnja danes, Dijana Čatakovič (Kolektor Idrija) je v 1. krogu gladko 4:2 premagala O. Ben Salag iz Tunizije a takoj v naslednjem krogu občutila moč Škotinje R. Gourlay in izgubila 0:8.

V nedeljo zadnji dan 6. svetovnega prvenstva za kadete, mladince in ml. člane bo šest novih nastopov. Nastopili bodo Anja Hladnik, Monika Brovč, Nina Marinček in Žiga Rozina, Almin Salkič, Timotej Umek v katah ekipno in Tea Lopan, Jure Koren, Žan Luca Potočnik ter Luka Deberšek v kategoriji športnih borb za kadete in kadetinje.

Ne spreglejte